Μακρινή ανάμνηση οι Χριστουγεννιάτικες μαθητικές χοροεσπερίδες

Οι χοροεσπερίδες των τριών λυκείων της περιοχής μας διεξαγόταν τις τρεις πρώτες ημέρες των Χριστουγέννων με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις πολυήμερες μαθητικές εκδρομές της Γ΄ τάξης

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες των Χριστουγέννων, οι μαθητές των λυκείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας διοργάνωναν τις ετήσιες χοροεσπερίδες τους, σε κοσμικά κέντρα της περιοχής μας. Σκοπός η συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιούνταν για τις πολυήμερες εκδρομές τους, την άνοιξη. Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα, με την απαγόρευση εκδηλώσεων, συναθροίσεων και το σημαντικότερο το κλείσιμο της εστίασης κι όχι μόνο, είχαν ως αποτέλεσμα, οι μαθητικές χοροεσπερίδες να αποτελέσουν την φετινή χρονιά ανάμνηση.

Τα έσοδα των μαθητών θα είναι ανύπαρκτα καθώς πέραν των χοροεσπερίδων προηγούνταν τα Σαββατιάτικα μαθητικά πάρτυ που διοργανώνονταν στα μπαράκια των μεγάλων χωριών και αποτελούσαν μια καλή ευκαιρία να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για τις σχολικές εκδρομές.

Εντωμεταξύ την φετινή χρονιά εγείρεται και το ερώτημα κατά πόσο θα επιτραπούν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχτεί η κατάσταση και το σημαντικότερο πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Το άνοιγμα των σχολείων σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων σαφώς θα αποτελέσουν τους σημαντικότερους παράγοντες για την διεξαγωγή των εκδρομών.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται την φετινή χρονιά, αν όλα κυλήσουν ομαλά, να επιτραπεί στους μαθητές μια μονοήμερη εκδρομή εκτός νομού, πριν το Πάσχα.


2 Σχόλια

  1. Είστε παντελώς ηλίθιοι και κοινωνικά ατάλαντοι!!Ρε καθυστερημένα όντα, εδώ ό κόσμος καίγεται, έχει πάρει φωτιά ό κωλος μας κι εσείς έχετε τής ψωλης σάς τόν χαβα…??!!!! Αεί στον κόρακα με τίς βλακείες σάς…!! Καλά θα κάνουν ναι, να αποτελέσουν μακρινή ανάμνηση γιατί προέχει ή υγεία, πρώτον κι έπειτα ποία παιδιά και ποία πάρτυ??!! Τρέλα πούλατε?? Εδώ και μια δεκαετία κοντά, δεν κουνιέται φύλλο και τά χωριά έχουν ερημώσει, όλοι έχουν επιλέξει τίς πόλεις για να μένουν και όσοι ξέμειναν είναι όι χωριαταραιοι και τά αλητοπαιδα… Κάνετε πλάκα?? Έκτος κι αν ζείτε σέ άλλο τόπο….! Εδώ τά χωριά στενάζουν από τήν ερημιά και τήν φτώχεια… Ποιός να στηρίξει τά παιδιά να κάνουν εκδρομές…Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας πλέον, να τρέχει σέ πάρτυ και κλαρίνα, για νά κάνουν εκδρομές τά βλαχοπαιδα…Ας μαζέψουν μόνα τους τα χρήματα…

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *