Μαρτυρικά τελειώνει ο Σεπτέμβρης για τους φορολογούμενους

ΕΝΦΙΑ, Φόρος Εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές για τον Αύγουστο θα πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι και την Παρασκευή

Η ώρα της πρώτης κατά σειράς δόσης του ΕΝΦΙΑ έφτασε. Μέχρι την Παρασκευή και οι Τρικαλινοί φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες για να αποπληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Πολλοί δε, θα απομακρυνθούν από ταλαιπωρία και τις ουρές στην τράπεζα, χρησιμοποιώντας από το σπίτι το «e- banking».

Από τις αρχές τις εβδομάδες αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να σπεύδουν στις τράπεζες για να αποπληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των φορολογούμενων αναμένεται να προσέλθει για να διευθετήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, καθώς θα καταβληθούν συντάξεις και μισθοδοσίες. Φυσικά μεγάλος αριθμός πολιτών «ποντάρει» στην εμπρόθεσμη αποπληρωμή προκειμένου να αποφύγει τον τοκισμό των οφειλών τους.

Δεν είναι όμως και λίγοι εκείνοι που εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις, του φόρου από προηγούμενα έτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από εδώ και στο εξής και συγκεκριμένα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, οι φορολογούμενοι στο τέλος κάθε μήνα οφείλουν να προσέρχονται στις τράπεζες να καταβάλλουν τα χρήματα των δόσεων που έχουν προσδιοριστεί για την ακίνητη περιούσια.

Τα οικονομικά βάσανα δεν τελειώνουν εδώ. Μέχρι και τις 28 του μήνα οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο καθώς θα πρέπει να αποπληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δόσεις είναι τρεις και απομένει μία ακόμη για την εξόφληση στα τέλη του Νοέμβρη.

Κι αν κάποιοι θεωρούμε ότι τελειώνουμε με τις πληρωμές σαφώς κάνουμε λάθος καθώς ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα μας εγκαταλείψει με πολλά και βαριά έσοδα. Ελευθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.α. καλούνται μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, για την περίοδο του Αυγούστου. Τα ποσά ποικίλουν, αποτελώντας ένα ακόμη οικονομικό βραχνά για τα νοικοκυριά.