Ματαιώνονται στο Δήμο Φαρκαδόνας και σε όλη τη Θεσσαλία οι μαθητικές παρελάσεις

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστός, αποφασίστηκε η ματαίωση εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων

Μπορεί οι προετοιμασίες για τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία να εντεινόταν πλησιάζοντας στην 28η Οκτωβρίου. Ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης και μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, αυτές ματαιώνονται, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και υπό το φόβο διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητικές παρελάσεις έχουν να διεξαχθούν από το Μάρτιο του 2020. Τη φετινή χρονιά μετά την χαλάρωση των μέτρων αποφασίστηκε αρχικά να διεξαχθούν τιμώντας τους ήρωες του «ΟΧΙ», δυστυχώς όμως η ραγδαία εξάπλωση των θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού, αποτέλεσε την αφορμή για ματαίωση, εξαιτίας του συνωστισμού που θα σημειωνόταν στους χώρους διεξαγωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *