“Μάτωσαν” και τα σχολικά κυλικεία

Από τις αρχές του χρόνου οι ιδιοκτήτες δούλεψαν μονάχα 4 μήνες και σε αυτούς το μεροκάματο ήταν πενιχρό καθώς οι μαθητές έφερναν κολατσιό από το σπίτι λόγω του φόβου της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν για την ανάσχεση του κύματος της ασθένειας έχουν γονατίσει και τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων. Κι αν πολλοί ήλπιζαν ότι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινούσε στις 14 Σεπτεμβρίου θα ήταν σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη, τουλάχιστον με μαθητές στα σχολεία και δουλειά στα κυλικεία, δυστυχώς διαψεύστηκαν. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας πιο νωρίς, της πρωτοβάθμιας αργότερα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας, οδηγώντας στην απελπισία και τους μισθωτές κυλικείων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Από την τις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα κυλικεία και των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας δούλεψαν μονάχα 4 περίπου μήνες και συγκεκριμένα από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, από τις 11 ή 18 Μάϊου έως 12 Ιουνίου (γυμνάσια – λύκεια), 1 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου (δημοτικά σχολεία) και από 14 Σεπτεμβρίου έως 6 Νοεμβρίου.

Μπορεί το διάστημα του περασμένου Μάϊου, οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων να μην μπορούσαν να εκφέρουν ακριβή συμπεράσματα σχετικά με την κίνηση, μετά την πρώτη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, και λίγο πριν το κλείσιμο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Κι αυτό γιατί τα μαθήματα σε ορισμένα τμήματα λόγω του αριθμού των παιδιών γινόταν εναλλάξ και υπό ομάδες, γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια για απολογισμούς.

Ο απολογισμός φαίνεται πως έγινε από την αρχή της σχολικής χρονιά και δη από τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων επέστρεφαν στις σχολικές αίθουσες.

Η πτώση της κίνησης άγγιξε το 40-45% καθώς πολλοί μαθητές ερχόταν στο σχολείο με  κολατσιό από το σπίτι τους, υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού. Παράλογο γεγονός θα έλεγε κανείς καθώς οι υπεύθυνοι λάμβαναν τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας.

Οι ιδιοκτήτες των σχολικών μας κυλικείων περιμένουν την ώρα της επιστροφής. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα έρθει αυτή η ώρα. Πολλοί υποστηρίζουν πως υπάρξουν νέες παρατάσεις στην επιστροφή των μαθητών, πολλοί από τους ίδιους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δεν θα επιστρέψουν στα κυλικεία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *