Με ευκολία οι νέοι με δυσκολία οι παλιοί

Έκρυβαν παγίδες και δυσκολίες τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων για τους παλιούς υποψήφιους και ευκολίες για τους νέους που δοκίμαζαν για πρώτη φορά την τύχη τους

Στις εξεταστικές αίθουσες επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης μετά από μικρή ανάπαυλα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων συνεχίστηκαν με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούσαν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στο νομό Τρικάλων για τα δυο εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή με το παλιό και το νέο σύστημα 752 υποψήφιοι, ενώ προσήλθαν στα 14 εξεταστικά κέντρα του νομού 734, απουσίαζαν 18 με το ποσοστό αποχής να κινείται στο 2,39%.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα με την έναρξη του διαγωνισμού να κηρύσσεται στις 8:30 περίπου το πρωί και τη λήξη στις 11:30 το πρωί.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα, τα συναισθήματα υπήρξαν ανάμικτα.

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι του νέου συστήματος που δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες στα Αρχαία και στα Μαθηματικά, εμφανώς δυσαρεστημένοι οι υποψήφιοι του παλιού συστήματος και στο μάθημα των Μαθηματικών που εξέφρασαν τον προβληματισμό για την δυσκολία των θεμάτων. Εύκολα χαρακτήρισαν τα Αρχαία και οι υποψήφιοι του παλιού συστήματος.

Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα, εύκολα και κατανοητά. Στις ερμηνευτικές ερωτήσεις, οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν πλήρως. Το άγνωστο κείμενο, ήταν κοινό και για όσους εξετάστηκαν με το νέο και με το παλαιό σύστημα. Πρόκειται για απόσπασμα του έργου «Πόροι ή περί προσόδων», του Ξενοφώντα, στο συνδέει την οικονομική ευημερία της Αθήνας με τα αγαθά της ειρήνης. Χαρακτηρίστηκε μέτριας δυσκολίας, έως και εύκολο.

Καλά δομημένα θέματα, κλιμακούμενης δυσκολίας αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά με το νέο σύστημα, σε αντίθεση με εκείνους που έδωσαν με το παλαιό, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν θέματα με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που εξετάζονται στο 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. στο μάθημα γενικής Παιδείας των Μαθηματικών.

KRINI LIVE