Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μιχαλάκη

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Τα πάθη των Εβραίων»  του Γιώργου Κοτζιούλα και η εκδήλωση της παρουσίασης διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στον πανέμορφο χώρο του Θερινού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη χθες Σάββατο στο χώρο του Θερινού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου η παρουσίαση του βιβλίο του συντοπίτη συγγραφέα-εκπαιδευτικού Κώστα Μιχαλάκη «Τα πάθη των Εβραίων»  του Γιώργου Κοτζιούλα. Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκει από τις εκδόσεις ΕΠΕΚΕΙΝΑ με την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Εξαιρετικές ομιλήτριες η Αθανασία Τσιοτινού και η Αντονέλλα Χήρα οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό τις σκέψεις τους για το βιβλίο.

Tο μικρό αυτό πόνημα προσπαθεί να συμβάλλει στην μελέτη της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων στην διάρκεια της κατοχής και πώς η ευαίσθητη ματιά του Γιώργου Κοτζιούλα την συνέλαβε και προσπάθησε να την κοινοποιήσει στο δύσκολο, όσο και παρθένο, κοινό των ανταρτών και των ελεύθερων χωριών της Ηπείρου το 1944.

Το βιβλίο του Κώστα Μιχαλάκη αποτελεί ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα το Γιώργο Κοτζιουλα και το θέατρο στο βουνό, του οποίου ο Κοτζιουλας ήταν η ψυχή του! Η Τσιοτινού Αθανασία σύστησε στο κοινό το Γιώργο Κοτζιουλα, τον ποιητή του “Μαστοροπουλου”, μίλησε για τη ζωή και το έργο του, δίνοντας έμφαση στη συμβολή του Κοτζιουλα στο θέατρο του Βουνού, το οποίο είχε αντιστασιακό χαρακτήρα, διασκέδαζε τους αντάρτες που πολεμούσαν τους Γερμανούς στα βουνά και συγχρόνως περνούσε πολλά μηνύματα. Η Αντονελα Χήρα μίλησε για τη συμβολή των Εβραίων στην αντίσταση και για το μονόπρακτο “Τα πάθη των Εβραιων” το οποίο έγραψε ο Κοτζιουλας και αποτέλεσε το έναυσμα για τη συγγραφή του βιβλίου για τον Κώστα Μιχαλάκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν δεκάδες τρικαλινοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και ο εκδότης Βαγγέλης Γαλάνης.