Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν όρθια τα πρατήρια

Καθολική για μια ακόμη φορά η πτώση στις πωλήσεις υγρών καυσίμων μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων

Αναμενόμενη για πολλούς ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είναι η πτώση που παρουσιάζεται στις πωλήσεις υγρών καυσίμων. Η πωλήσεις και στα πρατήρια του Δήμου Φαρκαδόνας παρουσιάζει δραματική πτώση η οποία αγγίζει το 70% περίπου. Όπως σημειώνουν οι πρατηριούχοι τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown το οποίο έχει επιβληθεί έχει καθηλώσει τα αυτοκίνητα στις αυλές των σπιτιών και στα γκαραζ με αποτέλεσμα η ζήτηση σε καύσιμα να έχει πέσει κατακόρυφα, κάτι ανάλογο δηλαδή που είχε συμβεί το δίμηνο Μαρτίου – Μάϊου.

Πλέον και οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας περιορίζονται στις απαραίτητες μετακινήσεις για σουπερ μαρκετ ή για αναγκαστική μετακίνηση σε κάποια υπηρεσία. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι με την ολοκλήρωση των αγροτικών εργασιών ή πτώση είναι μεγαλύτερη γιατί πλέον δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση, που υπήρχε τις δυο προηγούμενες εβδομάδες όπου οι αγρότες είτε όργωναν , είτε προχωρούσαν στη σπορά των σιτηρών.

Μικρή ωστόσο χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής και η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν ακόμη και σήμερα και για αρκετές ακόμη εβδομάδες πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο είχαν προμηθευτεί την περασμένη άνοιξη, περίοδος όπου οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις τους σήμερα καταφέρνουν να κρατηθούν όρθιες με νύχια και με δόντια, ενώ θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των περιορισμών για να πάρουν τα πάνω τους.