Με παραδοσιακό πλιγούρι τίμησε το Γενέσιο της Θεοτόκου η Φανερωμένη

Δεκάδες πιστοί προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας που αποτελεί πηγή ελπίδας για τους κατοίκους του χωριού και των όμορων κοινοτήτων

Χαρμόσυνα σήμαναν το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής οι καμπάνες στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας, αναγγέλλοντας τον εορτασμό του Γενέσιου της Θεοτόκου.

Με αφορμή τον εορτασμό του γενέθλιου της Θεοτόκου, πολιούχου Ναού του χωριού της Φανερωμένης το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας παρουσία εκπροσώπων φορέων της περιοχής αλλά και δεκάδων πιστών που έσπευσαν να ασπαστούν και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας.

Την Εικόνα που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων προσμετρά πολυάριθμα θαύματα σε ανθρώπους που γονάτισαν μπροστά στην Παναγία, την ικέτευσαν και με τη δυνατή πίστη η Θεοτόκος εκπλήρωσε τα αιτήματά τους.

Το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, γιορτάζοντας το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της Θεομήτορος, της ελπίδας όλων των χριστιανών.

Στους πιστούς προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά της εκκλησίας και των κατοίκων του χωριού.