Με τέσσερα μαθήματα συνεχίστηκαν οι πανελλήνιες στα ΕΠΑ.Λ.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑ.Λ. συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης και στα Τρίκαλα με την εξέταση των μαθημάτων της Υγιεινής, του Προγραμματισμού Υπολογιστών, των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης και των Στοιχείων Μηχανών

Μπορεί το γενικό μέρος των πανελλήνιων εξετάσεων να ολοκληρώθηκε για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, ωστόσο ο διαγωνισμός συνεχίζεται για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις στα ΓΕΛ και στο γενικό μέρος, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη, με την πλειονότητα των υποψηφίων να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι οποίες καθυστερούν ακόμη και προσδιορίζονται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, που συνεχίζουν την μάχη, ανεβαίνοντας τον εξεταστικό Γολγοθά.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑ.Λ. συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης και στα Τρίκαλα με την εξέταση των μαθημάτων της Υγιεινής, του Προγραμματισμού Υπολογιστών, των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης και των Στοιχείων Μηχανών.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά χωρίς να προκύψουν προβλήματα. Βέβαια για μια ακόμη ημέρα η αποχή στα Τρίκαλα, κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 16,6%, κάτι ανάλογο των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα και στα δυο εξεταστικά κέντρα δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 247 υποψήφιοι εκ των οποίων προσήλθαν να διαγωνιστούν 206 άτομα, απουσιάζοντας οι 41.

Η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο μάθημα των Στοιχείων Μηχανών, μιας και από τους 58 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν να διαγωνιστούν 43, απουσίαζαν 15 με την αποχή να κυμαίνεται στο 25,9%.

Ακολούθησαν τα μαθήματα του Προγράμματος Υπολογιστών με 18,4%, καθώς από τους 38 προσήλθαν 31, οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης με 13,2%, καθώς από τους 53 προσήλθαν οι 46 και η Υγιεινή με 12,2 καθώς από τους 98 προσήλθαν οι 86.

Τα θέματα στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα χαρακτηρίστηκαν σχετικά εύκολα, στα οποία μπορούσαν να αποδώσουν οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές.