Με την ελπίδα της πρόσληψης έστω κι αν έχουν ελάχιστες πιθανότητες

Πολλοί Φαρκαδόνιοι, αλλά και πολίτες άλλων περιοχών σπεύδουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι που προκηρύσσει θέσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε λογιστές, σε γραφεία, με βοήθεια δικών τους ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο αλλά και μόνοι τους, πολλοί Φαρκαδόνιοι αποφασίζουν να καταθέσουν την αίτηση για την προκήρυξη του Βοήθεια Στο Σπίτι. Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την κατηγορία ΥΕ, μέσω της οποίας προσφέρονται θέσεις στο Δήμο Φαρκαδόνας, στο σύνολο των υπολοίπων τριών Δήμων του νομού Τρικάλων, στο σύνολο των Θεσσαλικών νομών αλλά και της Ελληνικής Επικράτειας. Όπως είναι γνωστό και από προηγούμενα ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗLIVE» κάτι ανάλογο επικράτησε και τις προηγούμενες ημέρες όπου η διαδικασία αφορούσε την κατάθεση αιτήσεων από τις κατηγορίες ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ.

Αν και η προκήρυξη δίνει αυξημένη μοριοδότηση 17 μόρια ανά μήνα έως 84 για το υπάρχον προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι που εργάζονται σε όλους τους Δήμους της χώρας, αντί 7 μόρια ανά μήνα έως 84, απλής προϋπηρεσίας, πολλοί είναι εκείνοι οι υποψήφιοι τόσο στο Δήμο Φαρκαδόνας, όσο και πανελλαδικά που αποφασίζουν να καταθέσουν την αίτηση που θα τους ανοίξει το δρόμο του διορισμού. Πολλοί είναι εκείνοι που ρισκάρουν κι όπως ισχυρίζονται ποντάρουν σε κάποιο λάθος υποψηφίου με ειδική εμπειρία που θα σταθεί για κάποιους άλλους ωφέλιμο ως προς την πρόσληψη. Εξάλλου η ιστορία μετά από την ανάρτηση αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ μας διδάσκει για αυτά τα λάθη που είτε γίνονται από παράληψη, είτε από απροσεξία που είχαν συνέπειες για τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο, η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων, που ήδη εργάζονται στο πρόγραμμα, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ειδικά γραφεία που αναλαμβάνουν την κατάθεση αιτήσεων για να αποφύγουν λάθη που θα τους στερήσουν το διορισμό. Εξάλλου για αυτή την κατηγορία χρειαζόταν πολύ μεγάλη προσοχή ειδικά με τα έγραφα που έπρεπε να επισυνάψουν στις ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω των οποίων θα επιβεβαιωνόταν η εργασία τους στο πρόγραμμα.

Η προθεσμία υποβολής ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου.

KRINI LIVE