Με το Σύνδεσμο Υδραυλικών συναντήθηκε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας

Επί τάπητος οι πρωτοβουλίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας που θα συνεισφέρει στα μέγιστα στα τοπικά νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις

Τις προσπάθειες που ξεκίνησε ο προκάτοχος, πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης για την έλευση του φυσικού αερίου στο Δήμο Φαρκαδόνας, καλείται να συνεχίσει ο νυν δήμαρχος κ. Γιάννης Σακελλαρίου.

Οι προσπάθειες για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Φαρκαδόνας είχαν ξεκινήσει πριν δυόμισι περίπου χρόνια, με επιστολή που είχε κοινοποιήσει ο κ. Μεριβάκης στην αρμόδια εταιρία φυσικού αερίου, ΕΔΑΘΕΣΣ, ζητώντας την επέκταση και στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Τις ενέργειες αυτές καλείται να συνεχίσει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης δέχτηκε την επίσκεψη του προέδρου κ. Νίκου Βαλομάνδρα και μελών της διοίκησης του Συνδέσμου υδραυλικών Νομού Τρικάλων.

Κατά την επίσκεψη ο πρόεδρος της διοίκησης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται με το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου αλλά και για τα πλεονεκτήματα που θα φέρει μια τέτοια κίνηση για την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε θετικός για την προώθηση όλων των ενεργειών προκειμένου μελλοντικά να επιτευχθεί ο στόχος της έλευσης του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησε από το δήμαρχο να έρθει σε επαφή με τον διευθυντή της  ΕΔΑΘΕΣΣ και με τεχνικά στελέχη προκειμένου να συζητήσουν όλα τα απατούμενα ποιυ σχετίζονται με το θέμα καθώς επίσης να παραδώσει το σχέδιο της Φαρκαδόνας όπως επίσης και στοιχεία γύρω από τον αριθμό των οικιών. Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί η έλευση στον οικισμό της Φαρκαδόνας και μετέπειτα θα εξεταστεί η επέκταση στο υπόλοιπο φάσμα του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 13.396 κατοίκους, βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011 ενώ η Φαρκαδόνα παρουσιάζει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης τόσο στο πεδινό τμήμα, όσο και ορεινό κομμάτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υπάρχει εμπορική δραστηριότητα, γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών έργων, ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συνεχίσει εντατικά τις προσπάθειές του για να αποτελέσει έναν από τους πρώτους μικρομεσαίους Δήμους της Κεντρικής Θεσσαλίας με σύνδεση στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου.