Με μεγάλη επιτυχία το 6ο Αντάμωμα με την Παράδοση στην Κρήνη

Οι Κρηνιώτες αντάμωσαν με την παράδοση και όλους τους Φαρκαδόνιους

Το 6ο Αντάμωμα με τη Παράδοση που διεξήχθη στην Κρήνη την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου ανήκει για μια ακόμη χρονιά στην ιστορία.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή το βράδυ του Σαββάτου με τις χαμηλές, για την εποχή θερμοκρασίες, δεν κράτησαν κατοίκους και επισκέπτες στα σπίτια τους. Αντιθέτως  ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ήταν πολύς. Έφτασε στο χωριό της Κρήνης κι έγινε ένα με τους Κρηνιώτες, διασκεδάζοντας σε παραδοσιακούς, λαϊκούς και δημοτικούς ρυθμούς.

Η πλατεία του δ.δ. Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας γέμισε ζωντάνια, από μουσική και χορούς που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σε μια εξαιρετικά όμορφη και εντυπωσιακή γιορτή που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, οι κάτοικοι αντάμωσαν με την παράδοση, με τα ήθη και τα έθιμα και το σημαντικότερο την ιστορία.

Το «Αντάμωμα με την Παράδοση» έχει θέσει γερές βάσεις δίνοντας για 6η συνεχή χρονιά το παρόν με μια πανδαισία ηχοχρωμάτων και χορών απ’ όλη την Ελλάδα προβάλλοντας και διατηρώντας την Ελληνική Παράδοση.

Ομάδες ντόπιων χορευτικών τμημάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια και ανταμείψανε με το παραπάνω τους κατοίκους και τους επισκέπτες που παρακολούθησαν από κοντά τη φετινή εκδήλωση.

Για αρκετές ώρες η ορχήστρα με τους: Κιτσόπουλο Χρήστο (κλαρίνο), Γακιόπουλο Δημήτρη (τραγούδι), Μπελμέζου Χριστίνα (τραγούδι), Κρανιά Μίλτο (μπουζούκι τραγούδι), Καλαμπάκα Βασίλη (λαούτο-κιθάρα) και Σερίφη Γιάννη (κρουστά), κράτησε το κέφι στα ύψη καθώς μετά την εμφάνιση των χορευτικών από την Κρήνη, τον Κλοκοτό, τη Φαρκαδόνα και τα Τρίκαλα, ο κόσμος χόρεψε με την ψυχή του.

Η εκδήλωση αξίζει να σημειωθεί ότι διεξήχθη και με την υποστήριξη του νομικού Προσώπου του Δήμου Φαρκαδόνας «Πέλιννα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κρήνης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, που για 6η συνεχή χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να γίνει αυτή η άκρως  επιτυχημένη εκδήλωση.