Μεγάλη πυρκαγιά στο Αχλαδοχώρι – Βίντεο

Κάηκε ο λόφος στην είσοδο του χωριού ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών και την αυτοθυσία κατοίκων του χωριού με μπροστάρη τον πρόεδρο η φωτιά τέθηκε υπό έλγχο ενώ σώθηκε σταβλική εγκατάσταση

Συναγερμός σήμανε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων καθώς και στο σύνολο των κατοίκων του Αχλαδοχωρίου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στην είσοδο του χωριού και σε χορτολιβαδική έκταση προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στο γειτονικό λόφο του χωριού.

Κάτοικοι ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά λάμβανε διαστάσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί η ενίσχυση οχημάτων και υπαλλήλων από τα Τρίκαλα. Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβήστηκε, αποτεφρώνοντας το λόφο στην είσοδο του χωριού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε σταβλική εγκατάσταση που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και παραλίγο να κινδυνέψει κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση κατοίκων και πυροσβεστών.