Μεγαλύτερη ευθύνη και κατανόηση από όλους τους συνδημότες

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας καλεί τους δημότες των δεκαοχτώ κοινοτήτων να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι στην εναπόθεση των απορριμμάτων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των ιδίων

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας πέραν της καθαριότητας των δεκαοχτώ κοινοτήτων καλούνται το τελευταίο διάστημα να προστατεύσουν και τον εαυτό τους από το κορονοϊό. Η Υπηρεσία λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για όλους αυτούς τους ανθρώπους, ωστόσο και οι δημότες οφείλουν να προστατεύσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Κι αν η πλειονότητα των κατοίκων των χωριών φροντίζουν ώστε να τηρούν τα μέτρα και να ακολουθούν τις εντολές και κατευθύνσεις που δίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας για την εναπόθεση των απορριμμάτων εντός των κάδων, υπάρχουν κι εκείνοι που δυστυχώς αθετούν τις συμβουλές. Το γεγονός αυτό έρχεται να καταγραφεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπου συναντούμε απορρίμματα εκτός κάδων, καθώς επίσης χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες εκτός καλαθιών αλλά πεταμένα στο έδαφος σε πλατείες και δρόμους.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη, δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων μέσα στο οποίο λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καλούνται το τελευταίο διάστημα πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων, των ανακυκλώσιμων υλικών, των βαρέων αντικειμένων και της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων να προστατεύσουν και τον εαυτό τους για να μην νοσήσουν. Και η υγεία αυτών των ανθρώπων, όπως φυσικά κι όλων των πολιτών προέχει.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας του, καθοδηγώντας και καλώντας να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία τους. Απευθυνόμενος στους πολίτες ζητά μεγαλύτερη ευθύνη και κατανόηση από τους δημότες.

«Ζητάμε μεγαλύτερη ευθύνη και κατανόηση από όλους τους συνδημότες μας. Να μην αφήνουν τα απορρίμματα δίπλα στους κάδους, (αλλά να τα εναποθέτουν μέσα σ’ αυτούς) και δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από ζώα συντροφιάς, να μην απορρίπτουν τα οικιακά τους απορρίμματα τους στα επιστύλια καλαθάκια που είναι για τα χαρτάκια, κυπελάκια, μπουκάλια κ.α. και να σταματήσουν να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια των κοινοτήτων.», εξηγεί ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος καλεί τους δημότες να στηρίξουν όλοι μαζί την προσπάθεια να μείνουν οι 18 κοινότητες καθαρές σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Διότι, όπως ο ίδιος εξηγεί, την αποκομιδή την κάνουν άνθρωποι – εργαζόμενοι και πρέπει να τους σεβόμαστε, να προστατεύουμε την υγεία τους και να τους βοηθούμε όσο μπορούμε για να περάσουμε αλώβητοι όλοι μαζί αυτή την δύσκολη περίοδο.

KRINI LIVE