Μέριμνα για τους κτηνοτρόφους από δυο υπουργεία ζήτησε ο Θανάσης Λιούτας

Ο Τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ ζήτησε μέσω επιστολής τους υπουργούς κ.κ. Σταϊκούρα και Βορίδη, μεταφέρει τις αγωνίες των κτηνοτρόφων ενόψει Πασχαλινής περιόδου

Τις αγωνίες και τους φόβους που εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι ενστερνίζεται ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας. Καταγράφοντας όλες αυτές τις αγωνίες σε επίπεδο νομού και πανελλαδικά, κοινοποίησε στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκφράζοντας μέσω αυτής την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων κτηνοτρόφων, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας δε θα μπορέσουν να πωλήσουν τα αμνοερίφία τους.

Ο Τρικαλινός βουλευτής κατανοώντας πολύ καλά την ανησυχία και τον φόβο των κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων, αλλά και συνολικά των κτηνοτρόφων της χώρας μας και λειτουργώντας πάντα πιστά μεταφέροντας προς την κεντρική διοίκηση τις ανησυχίες και τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να επιληφθούν της κατάστασης και να μεριμνήσουν για μέτρα στήριξης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λιούτα επισυνάπτεται κάτωθι.

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τις ανησυχίες του συνόλου των κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων που είμαι βέβαιος ότι είναι και ανησυχίες του συνόλου των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Ο προγραμματισμός των κτηνοτρόφων για την πώληση των αμνοεριφίων τους, ενόψει των γιορτινών ημέρων του Πάσχα αναπόφευκτα αλλάζει, λόγω της πολύ σκληρής πραγματικότητας που όλοι ζούμε εξαιτίας της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Το μείζον διακύβευμα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας οδήγησε την κυβέρνησή μας στην άκρως δικαιολογημένη επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα οι κρίσιμες συνθήκες στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο έχουν καταστήσει τις εξαγωγές δύσκολες και περιορισμένες.

Τα παραπάνω δημιουργούν σε κάθε περίπτωση μεγάλη ανησυχία και φόβο στους Έλληνες κτηνοτρόφους αναφορικά με την απώλεια προσδοκώμενου εισοδήματος.

Για τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την οικογένειά του, η πώληση των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα δημιουργεί έσοδο ζωτικής σημασίας.

Επιπρόσθετα, η απώλεια εισοδήματος θα οδηγήσει τον κτηνοτρόφο σε αδυναμία καλής συντήρησης του ποιμνίου (σε αδυναμία εξόφλησης παλαιότερων και αγοράς νέων ζωοτροφών).

Είμαι βέβαιος, κύριοι συνάδελφοι, ότι θα εξετάσετε την κατάσταση και θα μεριμνήσετε για μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων μας.

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι μεγαλειώδους σημασίας. Ένας ισχυρός και όχι αποδυναμωμένος πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να λειτουργήσει και να συνδράμει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας, με το πέρας της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.».

KRINI LIVE