Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις πανελλήνιες στα ΕΠΑ.Λ.

Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο ενώ ολοκληρώνονται στο γενικό μέρος την προσεχή Δευτέρα για όσους δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα ειδικά μαθήματα

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων και στα επαγγελματικά λύκεια. Το πρωί του Σαββάτου συνεχίστηκαν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων του νομού στα δυο εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ.

Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα με τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα εκείνα της Τεχνολογίας Υλικών, της Οικοδομικής, των Μηχανών Εξωτερικής Καύσης και των Ψηφιακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 43 υποψήφιοι, εκ των οποίων προσήλθαν στις αίθουσες για να εξεταστούν οι 32, με το ποσοστό αποχής να εκτοξεύεται στο 26,5%.

Πιο συγκεκριμένα στο μάθημα των Ψηφιακών Συστημάτων δεν προσήλθε κανείς υποψήφιος να διαγωνιστεί με την αποχή να καταγράφει το απόλυτο. Στα υπόλοιπα μαθήματα η αποχή στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης άγγιξε το 30%, καθώς από τους 30 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν να διαγωνιστούν οι 21, απουσίαζαν οι 9, στην Τεχνολογία Υλικών το 25%, καθώς από τους 4 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν οι 3 και το απόλυτο της συμμετοχής σημειώθηκε στην Οικοδομική όπου προσήλθαν να διαγωνιστούν και οι 8 υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες χαρακτηρίζοντας τα θέματα, των ασκήσεων και της θεωρίας βατά εντός των βιβλίων και της διδακτέας ύλης. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές με άνεση μπορούσαν να αποκομίσουν υψηλές βαθμολογίες που θα σταθούν ικανές να τους ανοίξουν τις πύλες των πανεπιστημιακών σχολών.

Οι εξετάσεις για τα επαγγελματικά λύκεια ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα με τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα. Ωστόσο για την περίπτωση των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων θα υπάρξει η εξεταστική δοκιμασία των ειδικών μαθημάτων που θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας αλλά και των δοκιμασιών για την εισαγωγή στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αναφορικά με τις βαθμολογίες σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτές αναμένονται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όπου ουσιαστικά θα θέσουν τέλος στο πρώτο μέρος της αγωνίας των υποψηφίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *