Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών ζητά ο Θ. Μεριβάκης λόγω κορονοϊού

H δημοτική παράταξη «Μαζί δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» καταθέτει πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης των δημοτών

Την λήψη μέτρων ελάφρυνσης από την δημοτικής Αρχή Φαρκαδόνας λόγω κορονοϊού ζητά η δημοτική παράταξη Φαρκαδόνας «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» και ο επικεφαλής κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Σε κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα, μέσου κοινωνικής δικτύωσης ο Θανάσης Μεριβάκης αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:  

«H δημοτική παράταξη «Μαζί δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» καταθέτει πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης των δημοτών. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

Αναστολή προσαυξήσεων στις οφειλές των δημοτών προς το Δήμο για όλη την διάρκεια που η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

Μηδενικά δημοτικά τέλη μέχρι τις 31/8/2020 για τους επαγγελματίες και τις επαγγελματικές μονάδες που παραμένουν κλειστά και έκπτωση 50% μέχρι τις 31/12/2020 για τα ισχύοντα τέλη της φετινής περιόδου.

Για τις κατοικίες οριζόντια μείωση 25% από την 1/3/2020 μέχρι 31/12/2020, για τα ισχύοντα τέλη της φετινής περιόδου. Το νομικό πλαίσιο των προτάσεων στηρίζοται στο άρθρο 174 παρ. β./3. του νόμου 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) και σύμφωνα πάντα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση, για όσο διάστημα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά. Και επειδή ο Δήμος έλαβε επιστροφή από την ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια το ποσό του 1.000.000 ευρώ, πρόταση της παράταξης είναι και μείωση των τελών κατά 10% από την καινούργια χρονιά και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Επίσης η Παράταξη συμφωνεί για έκτακτη δαπάνη με σκοπό την άμεση απολύμανση όλων των δημοτικών και των κοινόχρηστων χώρων (Πλατείες, Πεζοδρόμια κλπ), πέρα από τις 20.000€ που έδωσε ήδη η κυβέρνηση και ζητά από τους δημότες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ ( COVID-19) και των γιατρών. Εκτιμούμε πως μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας.», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που ανέρτησε ο κ. Μεριβάκης.

KRINI LIVE