Μέτρα κατά της λύσσας λαμβάνει και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Ο εμβολιασμός των αλεπούδων θα πραγματοποιηθεί από αέρος αρχής γενομένης από την Τετάρτη 1 Μαΐου έως και την Κυριακή 12 Μάιου

Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εμβολισμός των κόκκινων αλεπούδων, που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί για μια ακόμη χρονιά και στο νομό Τρικάλων.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καταπολέμηση της λύσσας στη χώρα, θα επαναλάβει τη ρίψη εμβολίων – δολωμάτων προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Ο εμβολιασμός των αλεπούδων θα πραγματοποιηθεί από αέρος αρχής γενομένης από την Τετάρτη 1 Μαΐου έως και την Κυριακή 12 Μάιου και θα καλύψει τις περιοχές Ταξιάρχες, Σερβωτά, Νομή, Πετρόπορος, Γεωργανάδες, Πετρωτό, Κλοκοτός, Οιχαλία, Κρήνη, Αχλαδοχώρι, Γριζάνο, Παναγίτσα, Φαρκαδόνα, Κεραμίδι, Ζάρκο, Πηνειάδα, Διάσελλο, καθως επίσης και σειρά περιοχών του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια – δολώματα περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας, είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού.

Σε περίπτωση εντοπισμού δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές δεν επιτρέπεται η επαφή, το πάτημα και γενικότερα κάθε ενέργεια επαφής.

Αν κάποιος έρθει σε επαφή, με αυτά τα δολώματα, πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν οι Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.