Μετρά τις πληγές του το αρχέγονο δάσος στο Ρουμάνι της Φαρκαδόνας

Τους τελευταίους μήνες η παράνομη υλοτόμηση τείνει να ξεγυμνώσει το δάσος που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής μας

Καταμεσής του Φαρκαδόνιου κάμπου, δίπλα ακριβώς στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, συνεχίζει επί σειρά δεκαετιών να κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών, αλλά και των επισκεπτών του. Το αρχέγονο δάσος στη Θέση Ρουμάνι του Δήμου Φαρκαδόνας ανάμεσα από τις κοινότητες Κεραμιδίου και Φαρκαδόνας, όπου βρίσκεται κτισμένος ο Ναός του Αγίου Νικολάου, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής μας. Ειδικά την εαρινή και την καλοκαιρινή περίοδο η ομορφιά είναι ασυναγώνιστη καθώς η φύση πραγματικά «οργιάζει» με τα χρώματα και τα αρώματα της.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτό το αξιόλογο σημείο της περιοχής μας, το εξαιρετικά σπάνιο και ομορφότερο φυσικό τοπίο θα έλεγε κανείς, όπου ο Πηνειός σμίγει με τη σκιά του δάσους και η δροσιά είναι ορατή σε κάθε σημείο, μετρά τις πληγές του. Πληγές που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και δη σε ιδιώτες που καταφεύγουν στην κοπή των δέντρων. Κάτοικοι τόσο της Φαρκαδόνας, όσο και του Κεραμιδίου, βλέπουν τους τελευταίους μήνες το δάσος να αποψιλώνεται και να χάνει την ομορφιά του. Όπως αναφέρουν παλιότερα ο Ναός του Αγίου Νικολάου, χανόταν μέσα στην πυκνή βλάστηση. Τους τελευταίους μήνες λόγο του περιβαλλοντικού «εγκλήματος» που συντελείται είναι ορατός από την συνδετήρια οδό Φαρκαδόνας – Κεραμιδίου.

Μέσω της «ΚΡΗΝΗ LIVE» απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες Υπηρεσίες να βάλουν φρένο στην παράνομη υλοτόμηση με τακτικούς ελέγχους, προκειμένου να παραμείνει ότι πλέον έχει μείνει όρθιο από το φυσικό και σπάνιο κάλλος.