Μη λειτουργικούς κρίνουν τους οικίσκους σεισμοπαθείς της Φαρκαδόνας

Καλούν τους αρμόδιους και τις Υπηρεσίες να δουν τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις άμεσα προκειμένου οι οικίσκοι να είναι λειτουργικοί και αξιοπρεπείς σε θέμα διαβίωσης

Η κλήρωση για την λήψη των 5 οικίσκων σε σεισμοπαθείς της Φαρκαδόνας έγινε τη χθεσινή ημέρα, όπου παραδόθηκαν τα κλειδιά στις ισάριθμες οικογένειες των δικαιούχων.

Μια μόλις ημέρα μετά προέκυψαν τα πρώτα παράπονα από τις πέντε οικογένειες σεισμοπαθών που οι οικίες τους κρίθηκαν ακατάλληλες.

Η ΚΡΗΝΗ LIVE μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από σεισμοπαθείς επισκέφτηκε την Πέμπτη το σημείο όπου τοποθετήθηκαν οι οικίσκοι. Συνομίλησε με ανθρώπους που καλούνται πλέον να ζήσουν σε οικίσκους μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους. Όπως ανέφεραν τα προβλήματα είναι πολλά και οι οικίσκοι χαρακτηρίζονται μη λειτουργικοί.

Όπως ανέφεραν δυο εξ αυτών είναι αρκετά παλιοί με αποτέλεσμα να είναι αρκετά βρώμικοι τόσο εντός, όσο και εκτός. Εντός των χώρων στερούνται βασικών ειδών, όπως απορροφητήρων που κάνουν αδύνατο το μαγείρεμα. Όπως δήλωσαν οι πλέον διαμένοντες, ο εξωτερικός χώρος δεν διαμορφώθηκε κατάλληλα έπεσε μονάχα αμμοχάλικο κι όχι… πίσα ή τσιμέντο με αποτέλεσμα με τις βροχές να δημιουργούνται στρώματα λάσπης.

Παράλληλα ένα κοντέινερ δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στις βάσεις με αποτέλεσμα οι πόρτες να είναι δύσκολο να ανοίξουν. Αξίζει να σημειωθεί και σύμφωνα με δηλώσεις, δύο οικογένειες δικαιούχων αποχώρησαν από το σημείο, παραδίδοντας κλειδιά εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών, όπως επεσήμαναν. Πλέον οι παραμένοντες ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενσκύψουν στα προβλήματα, δίνοντας άμεσες λύσεις κυρίως στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του χώρου στον οποίο φιλοξενούνται οι οικίσκοι.