Μια εβδομάδα υπομονή για τους υποψηφίους των πανελληνίων

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων

Μια μόλις εβδομάδα υπομονή για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων και της περιοχή μας για την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουλίου, θέτοντας τέλος στην αγωνία τους.

Κατά την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά τα λύκεια της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας κατέληξε σ’ αυτή την ημερομηνία έχοντας τη διαβεβαίωση από τις αρμόδιες του υπουργείου Παιδείας ότι όλα θα είναι έτοιμα καθώς και η πλατφόρμα δήλωσης από τους υποψηφίους, κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να λάβουν με sms τις βαθμολογίες.
Όσον αφορά τη διακύμανση των βάσεων δεν μπορεί να υπάρξει καμία εκτίμηση, εάν δεν έχουμε τον βασικό παράγοντα που είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων ανά μάθημα.

Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δίνει επίσης τις ακόλουθες οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Λύκεια:

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων.

Από την πλευρά της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων δηλώνει πανέτοιμη για να φέρει εις πέρας την διαδικασία ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων προκειμένου την ημέρα της ανακοίνωσης των βαθμολογιών να μην υπάρξουν προβλήματα.