Μια βραδιά εμπλουτισμένη με ποιοτική μουσική και με ισχυρή δόση ανθρωπιάς

Τα 30α γενέθλια από τη λειτουργία και την πολιτιστική προσφορά γιόρτασε το Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας μαγεύοντας με την μουσική τις εκατοντάδες κόσμου

Μια βραδιά εμπλουτισμένη με ποιοτική μουσική αλλά και ισχυρές δόσεις ανθρώπινης ευαισθησίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας για να γιορτάσουν τα 30α γενέθλια από τη λειτουργία και την προσφορά του.

Το Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας πλέον προσμετρά 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς στο πολιτισμό και την κοινωνία και το απέδειξε περίτρανα με την διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διεξήχθη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Τα έσοδα της εκδήλωσης του 3ου Πανελλήνιου Μουσικού Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ θα διατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πέρυσι τα έσοδα από τα εισιτήρια του 2ου Φιλανθρωπικού Μουσικού Φεστιβάλ δόθηκαν για την ενίσχυση του Γηροκομείου της Λάρισας.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης υπήρξαν τα μουσικά σύνολα που συμμετείχαν στην εκδήλωση και απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο παραδοσιακά τραγούδια, ενθουσιάζοντας τους παρευρεθέντες.

Την χθεσινή εκδήλωση άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ, καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, Γεώργιος Τερζούδης, με δύο παραδοσιακά τραγούδια για να δώσει τη σκυτάλη στη μαθητική ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Ακολούθησαν η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ, η χορωδία «Άγιος Παντελεήμων» του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, η χορωδία παραδοσιακής μουσικής Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης. Την ορχήστρα που συνόδευε τους χορωδούς αποτελούσαν: οι Βασίλης Μπαλογιάννης – Κλαρίνο Ρήγας Μακρόπουλος – Βιολί Χρήστος Καλαμπούκας – Λαούτο Βασίλης Σαραντινός – Κρουστά Κων/νος Κουλούμογλου – Ποντιακή Λύρα ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Μιχάλης Ανδρέου – Θρακιώτικη Γκάιντα .

Σημειωτέον ότι Από το 2016, στα πλαίσια της λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου, δραστηριοποιείται και το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, που απαρτίζεται από μέλη του, ωστόσο είναι ανοιχτό και σε κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, που τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με το συγκεκριμένο είδος της μουσικής. Υπεύθυνος και καθοδηγητής του μουσικού αυτού συνόλου, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, είναι ο καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιος Τερζούδης.

Τα μέλη του τμήματος, χωρίς να κατέχουν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις, διαθέτοντας όμως μεράκι και αγάπη για την ελληνική, παραδοσιακή μουσική μας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, το οποίο μετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της Λάρισας. Στα μόλις τρία χρόνια παρουσίας του, το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις τόσο στην περιφέρειά Θεσσαλίας όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Φιλοδοξία τους είναι να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας μία όμορφη εκδήλωση, αλλά και να προσφέρουν ενίσχυση στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό της πόλης μας. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι και το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η μαθητική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, η χορωδία «Άγιος Παντελεήμων» του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιος Τερζούδης.