Μικρό καλάθι κρατούν οι βενζινοπώλες

Εκφράζουν τους φόβους τους ότι για μια ακόμη φορά με το νέο lockdown θα επαναληφθεί το φαινόμενο της καθολικής μείωσης της αγοραστικής κίνησης καυσίμων

Το lockdown από αύριο Σάββατο θα είναι γεγονός, ωστόσο βάσει της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων στην λίστα των εν λειτουργία επιχειρήσεων βρίσκονται και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Κι αν επιτρέπεται η λειτουργία των πρατήριων υγρών καυσίμων στις τάξεις των πρατηριούχων επικρατεί έντονος σκεπτικισμός, καθώς την περασμένη άνοιξη με την εφαρμογή του πρώτου lockdown η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους ήταν ανύπαρκτη, και φυσικά μειωμένη έως και 90% στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τότε οι βενζινοπώλες του νομού Τρικάλων και κατ΄ επέκταση όλης της χώρας μετέφεραν τον προβληματισμό και την αγωνία τους, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα με την εφαρμογή του δεύτερου μέσα σε λίγους μήνες lockdown το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Για μια ακόμη φορά οι βενζινοπώλες του νομού κρατούν μικρό καλάθι, αναμένοντας την μείωση της κίνησης στις επιχειρήσεις τους.

Όπως σημειώνουν με τα περιοριστικά μέτρα κανείς δεν θα κινείται με αυτοκίνητο ή οι περιπτώσεις κυρίως εργαζομένων που θα πρέπει να κινηθούν για την εργασία τους, σαφώς και δεν θα αρκεί για να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις στις δύσκολες απαιτήσεις.

Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν αυξημένα λειτουργικά έξοδα, τα οποία και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν από την μηδαμινή κίνηση που θα παρατηρηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο lockdown έρχεται να εφαρμοστεί σε μια δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις υγρών καυσίμων καθώς τους προηγούμενες μήνες από το καλοκαίρι και μετέπειτα υπήρξε μια πτώση της κίνησης κατά 30% εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ στα πρατήρια των εθνικών οδών περιορισμένη κατά 50%.

Δυστυχώς η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις μας, που έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα, φορολογικό, υψηλά λειτουργικά έξοδα, ανταγωνισμό που προκαλούν εταιρικά πρατήρια κ.α.