Μόνιμους διορισμούς και μείωση των μαθητών ανά τμήμα ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Τρίκαλα από δάσκαλους και καθηγητές του νομού  

Μέτρα που θα προστατεύσουν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών διεκδίκησαν το απόγευμα της Δευτέρας δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές των Τρικάλων στην διάρκεια κινητοποίησης που διοργάνωσαν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Κατά την κινητοποίηση έντονος υπήρξε ο προβληματισμός για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Τρικάλων που μέχρι πρότινος παρέμεινε καθαρός. Ωστόσο σήμερα αυτό το ενθαρρυντικό γεγονός που προέκυπτε τους προηγούμενους μήνες ήρθε να ανατραπεί με τη εξάπλωση της πανδημίας και στο νομό Τρικάλων, που πλέον «χτυπά» και τα σχολεία του νομού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήταν μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, καθώς επίσης και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

«Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία όπου εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.», αναφέρθηκε στην κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς.

Οι διοργανωτές μέσω της κινητοποίησης μετέφεραν το μήνυμα πως δεν κάνουν πίσω και θα συνεχίσουν κλιμακώνοντας τις δράσεις τους μέχρι τη δικαίωση.