Να μην επιτραπεί η μετακίνηση από τις μεγάλες πόλεις προς τα χωριά

Κραυγή αγωνίας Κώστα Αγοραστού προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για διασπορά του κορονοϊού

Συνεχίζεται η μετακίνηση πολιτών μεγάλων αστικών κέντρων προς την περιφέρεια της χώρας. Το φαινόμενο είναι έντονο και αποτυπώνεται αν επισκεφτεί κανείς ακόμη και μικρά χωριά τόσο του νομού Τρικάλων, όσο και των υπολοίπων Θεσσαλικών νομών.

Μετά από αυτό το γεγονός και υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά την πλήρη απαγόρευση της μετακίνησης των μη μονίμων κατοίκων προς τα χωριά.

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη, ο κ. Αγοραστός επισημαίνει τα εξής:

«Μετά από σχετική ενημέρωση, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις τελευταίες ώρες προς τα χωριά της Θεσσαλίας, παρά τις όποιες σωστές προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και τα αυστηρά μέτρα που έχει εξαγγείλει και έχει λάβει.

Ζητούμε την πλήρη απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας μας, μη μόνιμων κατοίκων, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να μην παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στα χωριά μας, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όλων των νομών της Θεσσαλίας, που δοκιμάζονται σκληρά τις τελευταίες ημέρες».

KRINI LIVE