“Ναι στην Παγκοσμιοποίηση των λαών, όχι στην «πα-γκοσμιοποίηση» των τραπεζών και των όπλων…!”

Από το αρχείο του 2003 – Γράφει ο Πολίτης, Βάιος Φασούλας

Αυτό ήταν το Παγκόσμιο μήνυμα και μ’ αυτό έδειξαν τη δύναμή τους οι Άνθρωποι του Πλανήτη μας. Έτσι έγινε πλέον πλατιά σαφές ότι μια ομάδα «ανθρώπων», η Αμερική, δεν είναι υπερδύναμη, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν φερέφωνα των ιμπεριαλιστών-φασιστών. Υπερδύναμη είναι μόνο ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ που μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, όπως πρόσφατα ζήσαμε την αναμφισβήτητη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Αν οι περισσότερες κυβερνήσεις-φαντάσματα της Δύσης, μεταξύ και της ελληνικής κυβέρνησης, είχαν την ελαχίστη αξιοπρέπεια, θάρρος και περηφάνια, δεν θα φτάναμε σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Δε θα φτάναμε ποτέ να διακινδυνεύσουμε την δολοφονία, ποιος ξέρει πόσο ακόμα συνανθρώπων μας και τη διάλυση του Πλανήτη. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι μετά την Παγκόσμια διαδήλωση, που βούιξε σαν εγκέλαδος και ταρακούνησε τον Πλανήτη και κεραυνοβόλησε τα μυαλά των δίποδων τυράννων και απ’ τη βοή αφήνιασαν σαν «κουρντισμένα» μουλάρια, ότι οι λαοί πρέπει να μείνουν καθησυχασμένοι. Θα είναι μέγα και ασυγχώρητο λάθος να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο.

Για την πραγμάτωση της ειρήνης και τηςΠαγκοσμιοποίησης των λαών, η Μεγάλη Μέρα τις 15.02.2003 με το Μεγάλο Όχι στον Πόλεμο Ναι στην ειρήνη δεν ήταν παρά μόνο η Παγκόσμια αφετηρία για την  α ν α τ ρ ο π ή των πολεμοχαρών κυβερνήσεων και το οδήγημα των Μπους, Μπλερ και των ομοίων τους στο διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίες πολέμων. Τα μιάσματα που συσσωρεύτηκαν γύρω από τον παράφρονα αμερικανό πρόεδρο, πρέπει να περάσουν από τις αίθουσες των μεγάλων δικαστηρίων με δικαστές τους λαούς που δοκιμάστηκαν και ξεκληρίστηκαν χάρη στην παραφροσύνη και στο πετρέλαιο και να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι άλλοι «εγκληματίες» για να γίνει χώρος.

Παρεμπιπτόντως πρώτος πρέπει να δικαστεί ο σαξοφωνίστας!! και περιβόητος ερωτιάρης …φτου!… στον κόρφο μας, αλλά «δημοκρατικός» Κλίντον και σφαγέας του σέρβικου λαού, ο οποίος βρίσκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Μπους και βεβαίως ο αρχιληστής και δολοφόνος Γκορμπατσόφ, οι οποίοι, όπως πληροφορούμαστε, θα εκδώσουν και βιβλία -παραμύθια παιδικά, ώστε να μπορούν να αποβλακώνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία… Ο κ. Κλίντον θα μπορούσε να εκδώσει βιβλία πόρνο και όλων των μορφών ανήθικα ή ανώμαλα αλλά, άνθρωποι που αγωνίζεστε για την παγκοσμιοποίηση των λαών, όχι βιβλία αιματηρών δολοφόνων συγγραφέων. Αίσχος για τον Παγκόσμιο κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών που δεν έχει καταγγείλει το φασιστικό μίασμα ακόμα.

Αυτές είναι οι «δημοκρατικές» κοινωνίες με πρωταγωνίστρια την Αμερική που αν και μικρή στην ηλικία της, έχει δώσει δείγματα γραφής στην ανθρωπότητα για τη «δημοκρατικότητά» της. Κάπως έτσι διατύπωσε ο κούρος υπουργός εξωτερικών της μεγάλης Ηπείρου, τη χώρα των παθών και μήτρα των εγκληματιών του 2οου και 21ου αιώνα.

Για όλα αυτά δεκάδες χρόνια τώρα συνεργάστηκαν γήινοι βρικόλακες της Δύσης, διάολοι και αρχιδιάολοι μετατρέποντας τη γη μας σε καθημερινή κόλαση. Μεγιστοποιημένη προπαγάνδα, «νέος» τρόπος ζωής, αέναη προσπάθεια για τη διαμόρφωση της νέας γενιάς σε μελλοντικούς «ιππότες» της «Pax Americana», που όμως δεν καταφέρνεται. Τα μεγαλύτερα αγκωνάρια των ανθρωποθαλασσών στην Παγκόσμια διαδήλωση ενάντια στον Πόλεμο, ήταν της νέας γενιάς.

Έτσι σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο Πόλεμος δεν αποφεύχθηκε ακόμα, το ελπίζουμε, και η επαγρύπνηση των λαών, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή έναντι των γήινων βρικολάκων. Η καταπολέμηση του λαίλαπα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τους παράγοντες λαούς διεκδικώντας παράλληλα και την ανατροπή των κυβερνήσεών τους, που τάσσονται υπέρ του Πολέμου και την αντικατάστασή τους με πλουραλιστικές-μεταβατικές κυβερνήσεις με την παρουσία όλων κομμάτων.

Κλείνοντας θα παραθέσουμε δυο μικρά αποσπάσματα. Ένα διαχρονικό, από τη Γερμανία κι ένα επίκαιρο από την Αυστραλία. Στην εποχή της η Pόζα Λούξεμπουργκ έλεγε: «Σύμφωνα με τη δική μας άποψη, τον πόλεμο τον διεξάγει όλος ο λαός. Σ αυτόν ανήκει να αποφασίσει για τον πόλεμο ή για την ειρήνη…» Και από την Αυστραλία μια άλλη φωνή λέει: «Αυτοί… αν δεν ακούσουν τη φωνή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που βγήκαν έξαλλοι στους δρόμους όλου του κόσμου και διαμαρτυρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο θα τους καταδικάσει η ιστορία…»

Ε .Ε. – Γερμανία  Φλεβάρης 12. 2003   www.fasoulas.de  *  vaios@fasoulas.de

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 13 του Γενάρη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de