Νέα οικονομικά βάρη για τα νοικοκυριά

Ξεκινά η καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ καθώς αναρτήθηκαν σταδιακά τα εκκαθαριστικά με τα ποσά και τις δόσεις  

Το χέρι βαθιά στην τσέπη θα συνεχίσουν να βάζουν και οι Φαρκαδόνιοι φορολογούμενοι καθώς από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ. Ήδη και οι Τρικαλινοί τις επόμενες ημέρες έως και το τέλος του μήνα θα κληθούν να σπεύσουν σε τράπεζες ή να μέσω τραπεζικών λογαριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο για να καταθέσουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο Ειδικό Φόρο Ακινήτου. Ωστόσο εξαιτίας της καθυστέρησης ανάρτησης των φετινών εκκαθαριστικών το υπουργείο Οικονομικών δίνει την δυνατότητα της πληρωμή της πρώτης και δεύτερης δόσης μαζί στο τέλος Οκτωβρίου.

Πολλοί υπήρξαν οι φορολογούμενοι κυρίως ηλικιωμένοι που επικοινώνησαν το πρωί του Σαββάτου με τους λογιστές τους για να πληροφορηθούν για το ποσό της πρώτης δόσης αλλά και του συνόλου του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο αυτό μέχρι και το μεσημέρι ήταν αδύνατο καθώς το σύστημα βρισκόταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι λογιστές συνέστηναν υπομονή καθώς υπάρχει χρόνος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων καθώς δεν υπάρχει προσαύξηση των ποσών μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Η έκδοση και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ έρχεται να αγχώσει πολλά νοικοκυριά μιας και τα χρήματα δεν περισσεύουν. Οι επόμενες μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι καθώς οι πολίτες μαζί με τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις εισοδήματος που λήγουν το μήνα Φεβρουάριο, καθώς ολοκληρώνονται οι 8 δόσεις. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και την φετινή χρονιά η εξόφληση των μεγάλων ποσών γίνεται μέσω 6 δόσεων και ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στις προαναφερόμενες οικονομικές εκκρεμότητες προς το κράτος θα προστεθεί τα Χριστούγεννα και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, μια ακόμη υποχρέωση που θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε πολλά νοικοκυριά.