Νέα σύρραξη στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας

Ξέφυγε η κατάσταση στην διάρκεια της συνεδρίασης με πρωταγωνιστές του νέου επεισοδίου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Αναγνώστου και τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Γεωργόπουλο

Για μια ακόμη φορά οι εντάσεις και οι τσακωμοί σκιαγράφησαν το τοπίο στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας ζήσαμε μεγάλες στιγμές που θα τις θυμόμαστε για αρκετό διάστημα.  

Για πολλοστή φορά το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας αποτέλεσε πεδίο μάχης μεταξύ δημοτικών συμβούλων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τις κόντρες, τις λογομαχίες, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τις συρράξεις, να έχουν τον πρώτο λόγο εντός της αιθούσης συνεδριάσεως των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Το «κερασάκι στην τούρτα» τέθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπου ουσιαστικά οι τακτικές συνεδριάσεις του παρόντος Σώματος έκλεισαν, 8 εβδομάδες πριν τις εκλογές, με δυσάρεστο τρόπο, μετά τον άγριο τσακωμό μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Αναγνώστου και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο κατά την συζήτηση του θέματος της κατανομής ΣΑΤΑ, με τους προαναφερόμενους να έρχονται κυριολεκτικά στα χέρια.

Αν και αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο προέκυπταν μικροεντάσεις η κατάσταση ήρθε να παρεκτραπεί, όταν κατά την συζήτηση της κατανομής της ΣΑΤΑ δεν δόθηκε ο λόγος στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου καταφέρθηκε προς το προεδρείο και τον πρόεδρο, χρησιμοποιώντας σειρά χαρακτηρισμών. Στο άκουσμα ο κ. Αναγνώστου ζήτησε την αποβολή από την αίθουσα του κ. Παπαγεωργίου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί και του κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου. Με τη σειρά του και ο κ. Γεωργολόπουλος, ζητούσε εξηγήσεις γύρω από την κατανομή των έργων της ΣΑΤΑ, κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική Αρχή, ότι δεν επιχειρηματολογεί, καταγγέλλοντας τα έργα.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να αποχωρήσουν κατευθύνθηκαν προς την πρακτικογράφο, ζητώντας να υπογράψουν στο βιβλίο των πρακτικών, μάλιστα ο κ. Γεωργολόπουλος θέλησε να γράψει αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησης. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος αρνούνταν να γίνει κάτι τέτοιο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος να έρθουν κυριολεκτικά στα χέρια, και να υπάρχουν αλληλοαπωθήσεις και από τις δύο πλευρές. Η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα, η συνεδρίαση διεκόπη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Αναγνώστου επέστρεφε και συνέχιζε τη συνεδρίαση, έχοντας στην παλάμη πάγο από… τραυματισμό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης και της εικόνας που επικράτησε είναι το οπτικοακουστικό υλικό του «ΚΡΗΝΗ LIVE» από την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση:

Ευθείες βολές Αναγνώστου

Το πρωί της Τετάρτης και μετά τα όσα σκιαγράφησαν το τοπίο το βράδυ της Τρίτης στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αναγνώστου εξέδωσε επιστολή, μέσω της οποίας καταφέρεται ευθέως προς μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας ως «ρουβικίωνες» και «μπαχαλάκιδες».

«Για μια ακόμα φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, οι συνάδελφοι βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουμε ξανά τους Ρουβίκωνες του Δήμου μας. Τους γνωστούς Ρουβίκωνες οι οποίοι χωρίς να έχουν θέσεις, στάσεις, αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις, αλλά μόνο ύβρεις, χυδεολόγιο, χλεύη, ειρωνεία και διακαή πόθο για τον αποσυντονισμό του δημοτικού συμβουλίου για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησαν τη γνωστή τακτική που συνάδει με άλλες συμπεριφορές, αυτές των νεαρών μπαχαλάκηδων. Εξομοιώνονται με τους ρουβίκωνες, γιατί χωρίς να έχουν σοβαρές θέσεις και τοποθετήσεις, με συμπεριφορές στα όρια του αυτοεξευτελισμού θεωρούν ότι βλάπτουν την παρούσα αρχή. Ρουβίκωνες οι οποίοι αντί να πετάνε χρώματα και φειγ βολάν πετάνε ύβρεις και ειρωνεία με σκοπό να αποτρέψουν την κάθε συνεδρίαση.», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Αναγνώστου στην επιστολή για να συνεχίσει:

«Οι συγκεκριμένοι  σύμβουλοι λειτουργώντας άκρως «κοπαδικά» (με υποδείξεις και τυφλή υπακοή σε αποχώρηση από το συμβούλιο, κοινή γραμμή σε ψήφο, κοινή γραμμή σε άρνηση, κοινή γραμμή για προσβλητικές συμπεριφορές απευθυντέες στο προεδρείο) χτες εξώκειλαν σε συμπεριφορές που δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν ότι αποτέλεσε  την ταφόπλακά τους πολιτικά . Εξακολουθούν να αγνοούν το σύνολο των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, απορίας άξιον, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν θητεύσει σε δημοτικά έδρανα για πάρα πολύ καιρό.

Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος απευθύνεται στον Πρόεδρο με ανήκουστες εκφράσεις, χαρακτηρίζοντας τον Χίτλερ ή ΕΣΑ, ή έτερος σύμβουλος ο οποίος αξιώνει να παρέμβει στο βιβλίο πρακτικών, κατά παράβαση των διατάξεων κανονισμού  δημοτικού συμβουλίου, όταν επιτίθεται στον Πρόεδρο λεκτικά ή σωματικά , δεν χτυπάει τον ίδιο. Χτυπάει τη Δημοκρατία και κυρίως την προσωπική του πολιτική υπόσταση. Είναι φρικαλέο για τη δημοκρατία μας η πολιτική αντιπαράθεση να προσπαθεί να μεταφερθεί από κάποιους μέσα σε έναν βούρκο, όπου νιώθουν υπεροχή ως πιράνχας. Το σαράκι προχωράει. Γίνεται από πολιτική πρακτική, νοοτροπία».

Στο ίδιο κείμενο ο κ. Αναγνώστου αναφέρεται προσωπικά στους δημότες που θα κληθούν να εκλέξουν σε λίγες εβδομάδες αναφέροντας τα εξής:

«Στους ψηφοφόρους επαφίεται η λύση. Να λάβουν την εκδίκησή τους, απομονώνοντας τέτοιες υποψηφιότητες, για τις απαρχαιωμένες συμπεριφορές, να θυμηθούν τι σημαίνει αξιοπρέπεια, πολιτικός πολιτισμός, στοιχειώδης έστω ευγένεια».