Ο «Ιανός» δεν μας πέτυχε. Ευτυχώς!

Σε κακή κατάσταση το ρέμα του χωριού της Κρήνης, το οποίο απαιτεί άμεσα απομάκρυνση της πυκνής βλάστησης και των φερτών υλικών για να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας της κοινότητας

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες πολλές περιοχές της χώρας από την επέλαση του «Ιανού» θα πρέπει να θορυβήσουν πολίτες, δημοτικές και περιφερειακές Αρχές όλης της χώρας. Ταυτόχρονα θα έλεγε κανείς και το Δήμο Φαρκαδόνας, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να λάβει σειρά μέτρων για την προστασία των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Μπορεί ο «Ιανός» να μην έδειξε το άγριο πρόσωπό του στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Ευτυχώς θα ισχυριζόταν κανείς γιατί αν έπληττε την περιοχή μας, όπως παραδείγματος χάρη το χωριό της Κρήνης, τότε πραγματικά, χωρίς καμιά αμφιβολία, το χωριό θα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ανάλογα με εκείνα που βίωσαν οι κάτοικοι προ δεκαπενταετίας.

Γιατί θα προτρέξει να πει κανείς;

Οι φωτογραφίες που κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στο ρέμα της Κρήνης είναι αποκαλυπτικές και περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο. Το ρέμα, το οποίο είχε διευθετηθεί μετά την μεγάλη πλημμύρα του 2004, αποτελεί ένα σημαντικό έργο επί δημαρχίας Θανάση Ζιώγκου. Η διευθέτηση του ρέματος της Κρήνης έγινε με αφορμή μια πλημμύρα στη Κρήνη που κατέστρεψε περιουσίες. Τα τελευταία χρόνια το ρέμα δεν έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα να κυριαρχεί έντονη βλάστηση, δέντρα και βάτα ακόμη κι εντός της κοίτης, καθώς σε σημεία είναι αποκλεισμένο με φερτά υλικά πέτρες και χώμα. Στο ενδεχόμενο μιας έντονης βροχόπτωσης τι ακριβώς θα συμβεί; Το νερό δεν θα βρει διεξόδους με συνέπεια τα νερά να μεταφερθούν εντός του οικισμού με ότι αυτό συνεπάγεται θέτοντας σε κίνδυνο περιουσίες ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Και μπορεί αυτή τη φορά οι κάτοικοι να γλίτωσαν τα χειρότερα, ωστόσο ο κίνδυνος καραδοκεί σε ενδεχόμενο ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Ας το δουν λοιπόν οι τοπικοί άρχοντες, Δήμος και τοπική κοινότητα, κι ας συνεργαστούν στην κατεύθυνση του άμεσου καθαρισμού. Τώρα λοιπόν πριν είναι αργά.

Πηγή άρθρου: ΚΡΗΝΗ LIVE