Ο Κοσμάς Παναγιώκας σκόρπισε χαρά στην Πηνειάδα και την Κρήνη

Παρουσίασε δυο μοναδικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη και την παρέα του στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού που διεξάγει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Χαρά και ψυχαγωγία στα παιδιά των δημοτικών διαμερισμάτων Κρήνης και Πηνειάδας προσέφερε ο Κοσμάς Παναγιώκας, στο πλαίσιο των παραστάσεων Θεάτρου Σκιών.

Κι αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού αποφάσισαν να διανύσουν το καλοκαίρι πολιτιστικά, δίνοντας παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, με σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά με τις ιστορίες του Καραγκιόζη και της παρέας του.

Σ’ αυτό συνέβαλε και ο Κοσμάς Παναγιώκας, ο οποίος πίσω από το μπερντέ, και με σύνεργα του, τις φιγούρες του Καραγκιόζη, της Αγλαΐας, του Χαντζιαβάτη και των Κολλητηριών, όπως και του Νιόνιου, σκόρπισε άφθονο γέλιο και έστειλε μηνύματα στα παιδιά.

Οι πλατείες των δυο χωριών το περασμένο διήμερο γέμισαν από παιδιά αλλά και από μεγάλους που απήλαυσαν τις μοναδικές ιστορίες του Καραγκιόζη και της παρέας του. Φυσικά από τις παραστάσεις δεν έλειπαν και οι μεγάλοι, που θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, τότε που οι παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, προβαλλόταν κάθε Κυριακή από τα κρατικά κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Οι ατάκες του Καραγκιόζη, τα παραδείγματα και τα μηνύματα, τα πειράγματα και οι αστεϊσμοί δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, όπως αυτή που ξέρει να χαρίζει στο πολυπληθές κοινό του ο Κόσμας Παναγιώκας, ο Τρικαλινός Καραγκιοζοπαίχτης που συγκινεί και συναρπάζει χρόνια τώρα με το ταλέντο του.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και σε άλλα χωριά της Φαρκαδόνας.

ΚΡΗΝΗ

ΠΗΝΕΙΑΔΑ