Ο στόχος επετεύχθη για το Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας και την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Μεταφέρθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στη Φαρκαδόνα για τους πληγέντες της Καρδίτσας και του Μουζακίου

Ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματικά κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα που έθεταν προ ολίγων ημερών όταν αποτυπωνόταν ξεκάθαρα τα προβλήματα και οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στο γειτονικό νομό Καρδίτσας. Σύλλογος γυναικών Φαρκαδόνας και Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα παράρτημα Θεσσαλίας ένωσαν τις δυνάμεις, αποφασίζοντας να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα που θα προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο Μουζακίου. Μια περιοχή που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από την καταστροφική πλημμύρα. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη και συγκινητική καθώς Φαρκαδόνιοι πολίτες και επαγγελματίες ήρθαν να προσφέρουν από το υστέρημα τους για τις ανάγκες των πληγέντων που σε πολλές των περιπτώσεων στερούνται ακόμη και των βασικών και αναγκαίων.

Οι εκπρόσωποι των δύο συλλογικών οργάνων επισκέφτηκαν το Κοινωνικό παντοπωλείο Μουζακίου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των ορεινών χωριών που είναι αποκλεισμένα (δεν έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία και η ύδρευση) ενώ έχουν άμεση ανάγκη για τρόφιμα.

Χθες οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων μετέφεραν τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο κοινωνικό παντοπωλείο Καρδίτσας όπου οι υπεύθυνοι και εθελοντές βρίσκονται εκεί από το πρωί έως το βράδυ, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που συρρέουν για βοήθεια.

Η υπεύθυνη του κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας κα Σιουφλα, ενημέρωσε για την άμεση ανάγκη τροφίμων που υπάρχει κυρίως όσπρια και λάδι, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες, ενώ έχουν πλήθος ρούχων που είναι αδιάθετα. Οι εκπρόσωποι μετέφεραν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους για την άμεση ανταπόκριση και αλληλεγγύη στη δύσκολη κατάσταση των συνάνθρωπων μας.