Ο στόχος επετεύχθη για τον 18χρονο Σωτήρη Μανασσή

Ο πρώτος των πρώτων υποψήφιος του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας μιλά στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» για την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο στόχος επετεύχθη για τον 18χρονο Σωτήρη Μανασσή, υποψήφιο των πανελληνίων εξετάσεων από το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας. Μπορεί για τον ίδιο, όπως φυσικά και για τους συμμαθητές του που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις η χρονιά να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο ίδιος ωστόσο, όπως ανέφερε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» δεν επηρεάστηκε. Έμεινε προσηλωμένος στο στόχο του, συνέχισε την εντατική προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο, αφήνοντας πίσω και ξεχνώντας στο μέτρο του δυνατού την πανδημία και την έντονη σεισμική δραστηριότητα που κυριάρχησε στην περιοχή μας από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα.Το άγχος για τον ίδιο, όπως φυσικά και για όλους τους υποψηφίους έντονο. Άγχος για την διαδικασία, αλλά και για την πορεία τις ημέρες τις εξεταστικής δοκιμασίας. Με πηγαίο θάρρος αλλά και την υποστήριξη των γονιών του, τα πήγε περίφημα, συγκεντρώνοντας στο Τομέα της Μηχανολογίας, 17.740 μόρια.

Σήμερα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών ο Σωτήρης αισθάνεται ανακούφιση, μιας και οι κόποι πολλών χρόνων ανταμείφθηκαν στο έπακρο.«Στόχος μου πλέον είναι να εισαχθώ σε κάποια Πολυτεχνική Σχολή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Επιθυμία μου το Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πλέον πρέπει να δείξω λιγάκι ακόμη υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να πιάσω το στόχο μου», σημείωσε ο Σωτήρης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τους γονείς του αλλά και τους καθηγητές του σχολείου του και του φροντιστηρίου, για το αμέριστο ενδιαφέρον τους και την αφοσίωση στη μεταλαμπάδευση των γνώσεων, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι οι πανελλήνιες μπορεί να αποτελούν μια δύσκολη πρώτη μάχη για κάθε έφηβο, δεν είναι ωστόσο η τελευταία για την ζωή ενός ανθρώπου καθώς θα ακολουθήσουν άλλες πιο σκληρές κι ίσως ψυχοφθόρες.«Όταν υπάρχει θέληση και πείσμα, όλα είναι εφικτά. Αρκεί να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας νοιάζονται», θα προσθέσει συνοψίζοντας.