Οδικά έργα 240.000 ευρώ στη Φαρκαδόνα από την Περιφέρεια

Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος αφουγκράστηκε άμεσα τα αιτήματα του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη

Πράσινο φως άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο της συντήρησης του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και δη του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο περιφερειάρχης Τρικάλων κ. Κώστας Αγοραστός αφουγκραζόμενος το αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, επίσπευσε τις διαδικασίες της υπογραφής της σύμβασης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση κατασκευής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε μέσω δηλώσεων του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

«Με τα οδικά έργο αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις που χρίζουν παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων.», τόνισε ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε:

«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών και της μεταφοράς εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρούσα εργολαβία θα γίνουν εργασίες συντήρησης του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου της περιοχής εντός των ορίων του Δήμου Φαρκαδόνας, προς εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. Γενικώς θα εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας, σήμανσης, ασφαλτικών καθώς και ερεισμάτων στα τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία με σχετικό πίνακα εργασιών.

Το έργο έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Φαρκαδόνας, προσφάτως και με την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου, που δημιουργεί ασφαλή μετακίνηση και εξυπηρέτηση σε κατοίκους της περιοχής, επισκέπτες και διερχόμενους οδηγούς.