Οι ελπίδες των εμπόρων στρέφονται στις εκπτώσεις

Ξεκινούν νωρίτερα οι θερινές εκπτώσεις για την τόνωση της ιδιαίτερα πτωτικής αγοραστικής κίνησης

Αρνητικό πρόσημο στους τζίρους των καταστημάτων και μειωμένη εμπορική κίνηση, με την πτώση να υπολογίζεται στο 30% με 40% της περσινής, συνθέτουν το κλίμα προβληματισμού που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Η μάλλον αρνητική εικόνα, αποδίδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανασφάλεια που σχετίζεται με την πανδημία, την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει σε μεγάλο ποσοστό ο τοπικός πληθυσμός, η άσχημη διάθεση, η ψυχική κόπωση, «όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει κακή εικόνα στην αγορά.

Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρεται από τους εμπόρους, το άνοιγμα του λιανεμπόριου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με τα λειτουργικά έξοδα να είναι δυσβάσταχτα για τους καταστηματάρχες, που ζητούν από την κυβέρνηση στήριξη.

Πλέον οι έμποροι στρέφουν το βλέμμα και την προσοχή στις θερινές εκπτώσεις οι οποίες την φετινή χρονιά ξεκινούν νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρονιά.

Η πρεμιέρα των εκπτώσεων θα γίνει την Δευτέρα 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συστήνει ιδιαίτερη προσοχή κατά την περίοδο των εκπτώσεων σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα εξής:

·         Kατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

·         Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

·         Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

·         Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Για μία ακόμα φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί  το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του καθώς δείχνει έμπρακτα την  προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και προϊόντα. Καλεί τους Τρικαλινούς και πάλι να εμπιστευθούν τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να πουν όχι στο παραεμπόριο που αποτελεί την μεγάλη “πληγή” της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Δηλώνει βέβαιος πως οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους, ελπίζοντας παράλληλα πως οι θερινές εκπτώσεις θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα στις επιχειρήσεις τους.