Οι κάτοικοι των Γεωργανάδων δεν θα μείνουν χωρίς εκκλησιασμό το Πάσχα (Βίντεο & Φωτό)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με την βοήθεια εθελοντών έστησαν το απόγευμα της Πέμπτης αυτοσχέδια εκκλησία καθώς ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι μη λειτουργήσιμος

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμος Φαρκαδόνας και Εθελοντικές Ομάδες από το γειτονικό νομό της Λάρισας για την τοποθέτηση αυτοσχέδιας εκκλησίας στην κοινότητα των Γεωργανάδων.

Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γεωργανάδων υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν με αποτέλεσμα η εκκλησία να είναι σήμερα μη λειτουργική. Ο εφημέριος του ναού αναγκαζόταν να τελεί τις Λειτουργίες στον εξωτερικό χώρο της πληγείσας εκκλησίας με αποτέλεσμα κάτοικοι, κοινότητα και ιερέας να ζητούν την τοποθέτηση αυτοσχέδιας εκκλησίας προκειμένου να τελεστούν οι Λειτουργίες την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Το αίτημα βρήκε αποδέκτες την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κι έτσι το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησαν οι προσπάθειες και λίγες ώρες αργότερα ολοκλήρωθηκαν με την εγκατάσταση της αυτοσχέδιας εκκλησίας στον προαύλιο χώρο του ναού.

Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν οι ακόλουθες εθελοντικές ομάδες της Λάρισας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΡΩΓΗ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας «ΕΠΟΜΕΑ» και η Εθελοντική Παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών «ΕΟΔΥΑ», που τις τελευταίες 50 περίπου μέρες μετά το μεγάλο σεισμό βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό και συνεισφέρουν στο μέγιστο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Στην επιχείρηση τοποθέτησης βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βαγγέλης Ζιώγκος, και ο προϊστάμενος και συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Καραλής.

Σε δηλώσεις του στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» o κ. Καραλής μίλησε για την προσπάθεια που αναπτύσσεται ώστε οι κοινότητες που επλήγησαν από το σεισμό να επιστρέψουν σιγά σιγά στην ομαλότητα ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά, κάνοντας ειδική μνεία στους εθελοντές, τα νέα παιδιά που για αρκετές εβδομάδες δηλώνουν παρόντες στην περιοχή μας συμβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού και δείχνοντας εμπράκτως το εθελοντικό τους πρόσωπο.

Στο εθελοντικό και αξιόλογο έργο που αναπτύσσουν οι ομάδες νέων στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Αγοραστό, τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Αγναντή, τον πρόεδρο των Γεωργανάδων κ Ζιώγκο και όλες τις ομάδες των εθελοντών , τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους σεισμοπαθείς της περιοχή μας όσο οι περιστάσεις το απαιτούν, στηρίζοντας τις οικογένειες μέχρι να ξαναφτιάξουν το σπιτικό τους. Κλείνοντας ο κος Μιχαλάκης ευχήθηκε στους κατοίκους των Γεωργανάδων και σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη!!