Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας ξεναγήθηκαν στην Συνεταιριστική Τράπεζα

Ενημερώθηκαν από τον διευθυντή κι ήρθαν πιο κοντά με το εργασιακό αντικείμενο λαμβάνοντας πλούσιες γνώσεις

Οι εκπαιδευτικές – διδακτικές επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο τάξης στο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρκαδόνας γιατί με αυτές οι μαθητές αποκτούν εμπειρίες που συνιστούν τη βάση απόκτησης της γνώσης ενώ το σχολείο ανοίγεται στη ζωή και στην κοινωνία.

Η διεύθυνση του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας και οι καθηγητές για μια ακόμη χρονιά ξεκινούν το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων προκειμένου οι μαθητές πέραν της θεωρητικής γνώσης να έρθουν πιο κοντά στο αντικείμενο και να γνωρίσουν το εργασιακό περιβάλλον με το οποίο επέλεξαν να ασχοληθούν μελλοντικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στη Φαρκαδόνα.

Ο διευθυντής της Τράπεζας ενημέρωσε τους μαθητές για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, για τη διαφορά μιας συνεταιριστικής τράπεζας από τις εμπορικές τράπεζες, για τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που προσφέρει η Τράπεζα και για την μετάβαση στην ψηφιακή τραπεζική λειτουργία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το χώρο εργασίας της τράπεζας, εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία της τράπεζας και πήραν πληροφορίες για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και με τους άλλους δυο τομείς που λειτουργούν στο σχολείο και συγκεκριμένα του Τομέα Μηχανολογίας και Γεωπονίας.