Οι Θεριστάδες στο Αιτωλικό στην 194η Επέτειο της μάχης του Ντολμά

Απο τις πιο σημαντικές παρουσίες υπήρξε η συμμετοχή των ΘΕΡΙΣΤΑΔΩΝ στην 194η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό που υπερασπίστηκαν οι Τρικαλινοί Στρατηγοί Γρηγόρης Λιακατάς και Νικολός Στουρνάρας.

Τα μέλη της αποστολής έλαβαν μέρος στη νυχτερινή παρέλαση  του Σαββάτου της 22ας/2/2020  που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αιτωλικού αλλά και την Κυριακή το πρωϊ 23/2/2020 όπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό  εκφράζοντας τα συναισθήματά τους με σφρίγος και εθνική  υπερηφάνια. Μια λαμπερή παρουσία που απέσπασε  όλα τα βλέμματα, προκαλώντας θαυμασμό και κατά συνέπεια εισέπραξε  το παρατεταμένο  θερμό χειροκρότημα  όλου του κοινού.  Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος για πρώτη φορά  στην καθιερωμένη παρέλαση περιφέρθηκε η πάλα του Στρατηγού Νικ. Στουρνάρη όπου τη μέριμνα  είχε αναλάβει ο σύλλογος του Αιτωλικού «Γρηγόρης Λιακατάς». Οι Θεριστάδες  είχαν την τιμή να κρατήσουν στα χέρια τους το ιερό όπλο του συμπατριώτη τους αγωνιστή και να φωτογραφηθούν με δέος και ευλάβεια.  Μετά την παρέλαση ακολούθησαν με το λεωφορείο τους τα υπόλοιπα καθορισμένα αγήματα και τις επίσημες τοπικές αρχές μεταβαίνοντας στο νησάκι του Ντολμά όπου έπεσε μαχόμενος υπερ πίστεως και πατριδος ο Στρατηγός Γρηγόρης Λιακατάς με τα παληκάρια του. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες βίωσαν  ρίγη συγκίνησης μέσα σε ένα κλίμα ακρως πατριωτικό αποκομίζοντας εμπειρίες μοναδικές.  Απέδωσαν ελάχιστο φόρο τιμής στους συμπατριώτες μας ήρωες του 1821 ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ κατέθεσε στέφανο δάφνης στο μνημείο των πεσόντων αγωνιστών στη μάχη του Ντολμά.

Το ΔΣ των Θεριστάδων και όλα τα μέλη του αγήματος αναβίωσης Ιστορικών δρώμενων ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αιτωλικού για την επιλογή συμμετοχής του Συλλόγου στην 194η επέτειο της Μαχης του Ντολμά και ειδικότερα τον κ. Μιχάλη Ραπτάκη και κ. Δήμητρα Τρικαλινού (στελέχη του Αγήματος αναβίωσης  Αιτωλικού ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΙΑΚΑΤΑΣ)  για τη μέριμνα και φιλοξενία που παρείχαν καθώς και την τιμή υποδοχής ως πατριώτες του αγωνιστή Γρηγόρη Λιακατά.