Οι Τρικαλινοί αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη Άγιό τους

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αστυνομίας και την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη των αστυνομικών

Η 20η Οκτωβρίου, είναι μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία.

Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα τιμής, μια μέρα με ιδιαίτερα έντονο το συναισθηματικό και συγκινησιακό στοιχείο.

Την ημέρα αυτή, με το διττό και υψηλής συμβολικής δύναμης χαρακτήρα, τιμάται η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζεται η «Ημέρα της Αστυνομίας».

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε το πρωί της Τρίτης στα Τρίκαλα ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος.

Για τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου δοξολογία στη μνήμη του Αγίου. Της Δοξολογίας προέστη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας συμπαραστατούμενος από τους  πρωτοπρεσβυτέρους π. Ευάγγελο Καραμίτζιο και π. Απόστολο Ζούζουλα, ο π. Λάμπρος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανέγνωσε η Υπαστυνόμος Α’ Θεοδώρα Παντζάγια.

Το παρών έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων, κ. Στέργιος Νίντος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Στέλιος Μπιλιάλης, η Βουλευτής Τρικάλων ΝΔ, κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Γεώργιος Ζιώγας.

Ανάλογες εκδηλώσεις διεξήχθησαν και στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας.