Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων στα Τρίκαλα

Μηδαμινές οι αναβαθμολογήσεις στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων που εξετάζει γραπτά άλλων περιοχών της χώρας

Στην τελική ευθεία της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων βρίσκεται και το 49ο Βαθμολογικό Κέντρο που λειτουργεί στο νομό Τρικάλων. Το εν λόγω βαθμολογικό κέντρο εξετάζει γραπτά άλλων περιοχών της χώρας, από περιφερειακούς νομούς της χώρας, αλλά ταυτόχρονα κι από ένα πολύ μικρό κομμάτι την φετινή χρονιά μεγάλου νομού της χώρας.

Το μεσημέρι της Τρίτης σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου κ. Δημήτρη Ντρίζο, ξεκίνησε η καταχώρηση των βαθμολογιών των υποψηφίων στην κεντρική πύλη του υπουργείου Παιδεία. Η προσοχή πλέον στρέφεται στην καταχώρηση των βαθμολογιών και στις αντιπαραβολές που γίνονται για την άρτια διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα εξελίσσεται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ενώ σύμφωνα με τον κ. Ντρίζο την ερχόμενη Δευτέρα η διαδικασία θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα αναμένονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι βαθμολογίες που πιθανολογείται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Κι από την φετινή διαδικασία προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ντρίζος.

Βάσει αυτών των συμπερασμάτων προκύπτει ότι μετά την διόρθωση των γραπτών μηδαμινές υπήρξαν οι αναβαθμολογήσεις των γραπτών. Αυτό το γεγονός οφείλεται στην δουλειά των συντονιστών για τη σωστή και πληρέστερη ενημέρωση των βαθμολογητών που ασχολήθηκαν με τα γραπτά των υποψηφίων. Παράλληλα έρχεται να υποστηρίξει το επιτυχημένο έργο των τελευταίων χρόνων του τοπικού Βαθμολογικού Κέντρου κι όλων όσων εργάζονται εκεί υπό την καθοδήγηση του καθ’ όλα έμπειρου προέδρου.

Ένα άλλο στοιχείο της φετινής χρονιάς από το δείγμα που βαθμολογήθηκε στα Τρίκαλα είναι η μικρή αύξηση των άριστών γραπτών της κλίμακας 18,5-20. Ακόμη και στο μάθημα της Χημείας που την περσινή χρονιά δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους υποψηφίους που αποκόμισαν χαμηλές βαθμολογίες, φέτος προκύπτει ότι έχουμε άνοδο στις βαθμολογίες.

Γενικά ο κ. Ντρίζος από το δείγμα που έχει στα χέρια του διακρίνει ότι οι μαθητές τα πήγαν φέτος πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, συμπεραίνοντας ότι οι βάσεις σε κάποιες σχολές ή θα κρατηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ή θα παρουσιάσουν αύξηση στις περιζήτητες σχολές.

Πλέον η αγωνία όλων εντείνεται για την ανακοίνωση των βαθμολογιών που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για την είσοδο ή μη των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.