Ολοκληρώνεται ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθεί η 5η και τελευταία δόση του φόρου ακινήτων που ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Θα ανακουφιστούν πλέον έστω και για λίγους μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων πλησιάζει στο τέλος.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου λήγει και επίσημα η προθεσμία πληρωμής της 5ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ 2019.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν και πρέπει να σπεύσουν μέχρι και την συγκεκριμένη ημερομηνία στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να αποπληρώσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη δόση.

Η καταβολή των ποσών των δόσεων του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκατοντάδες Τρικαλινοί στις αρχές του φθινοπώρου έσπευσαν στις τράπεζες να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ. Άλλοι πάλι λόγω οικονομικών δυσκολιών άφησαν σε εκκρεμότητα την συγκεκριμένη οικονομική υποχρέωση με συνέπεια να πονοκεφαλιάζουν. Ωστόσο στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία η εξόφληση των οφειλών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν προσαυξήσεις.

Αρκετοί πάντως φορολογούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται τις τράπεζες για την καταβολή της τελευταίας δόσης. Κάποιοι εξ αυτών μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ εκφράζουν την ανακούφισή τους καθώς τους επόμενους μήνες και για κάποιο χρονικό διάστημα έως και το τέλος του καλοκαιριού δεν θα αγχώνονται για την ανεύρεση των χρημάτων της καταβολής του συγκεκριμένου φόρου. Άλλοι πάλι προχωρούν στην πληρωμή από το σπίτι και μέσω του winbank, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και ουρές.

Η κίνηση πάντως στις τράπεζες αναμένεται να αυξηθεί και να κορυφωθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, οπότε θεωρείται βέβαιη η καταβολή και η εξόφληση της τελευταίας δόσης από την πλειονότητα των υπόχρεων.