Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε σχολεία της Φαρκαδόνας

Τεχνικά συνεργεία αποκατέστησαν τις ζημιές στα σχολικά κτίρια από τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου ενώ ο Δήμος ανέλαβε την καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας με αφορμή την έλευση του νέου διδακτικού έτους και την επιστροφή των μαθητών στα διδακτήρια.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η περίοδος του καλοκαιριού για το Δήμο Φαρκαδόνας και τα σχολεία που λειτουργούν στο μεγαλύτερο φάσμα στην εκεί περιοχή, χαρακτηρίστηκε αρκετά δύσκολη, όπως σημείωσαν τόσο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, όσο και ο πρόεδρος των Σχολικών του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Βαγγέλης Κοσμάς. Κι αυτό γιατί τα σχολεία την περασμένη άνοιξη ήρθαν αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις, αυτές των ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυροί και σεισμοί και μετασεισμοί. Η παλαιότητα των κτιρίων πολλά από αυτά είναι κτισμένα την δεκαετία του 60 και μετέπειτα αποτέλεσε την αφορμή για την πρόκληση σημαντικών ζημιών εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, καθώς δεν άντεξαν τους ισχυρούς κραδασμούς των σεισμών.

Ο Δήμος ανέθεσε σε εργοληπτική εταιρία την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία της Οιχαλίας, της Φαρκαδόνας, του Γριζάνου, του Ζάρκου και των Σερβώτων, η οποία και ολοκλήρωσε προσφάτως την αποκατάσταση. Σε ότι αφορά τα σχολεία των Ταξιαρχών έγινε ένας τυπικός έλεγχος και δεν χρειάστηκε επέμβαση των τεχνικών συνεργείων.

Με την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βαγγέλης Κοσμάς, ξεκίνησε η καθαριότητα τόσο των εσωτερικών, όσο και των εξωτερικών χώρων, με την προσοχή να δίνεται στο εξωτερικό κομμάτι στην αποψίλωση των χόρτων και της βλάστησης, καθώς επίσης και της απομάκρυνσης των υλικών από τα κατασκευαστικά έργα.

«Με τη συνεργασία που αναπτύξαμε με το δήμαρχο Φαρκαδόνα κ. Σπύρο Αγναντή, αλλά και τους διευθυντές των σχολείων, φροντίσαμε να δράσουμε άμεσα προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις εργασίες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι σεισμοί όπως είχαμε αναφέρει και κατά το παρελθόν είχαν ορατές συνέπειες στα διδακτήρια, τα κτίρια των οποίων είναι παλιά. Φροντίσαμε για την αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου οι χώροι να είναι ασφαλείς για τους μαθητές. Πλέον μετά και τις εργασίες καθαριότητας από τα συνεργεία του Δήμου μας, όλα είναι έτοιμα για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι με ασφάλεια την ερχόμενη Δευτέρα 13 του μήνα», σημείωσε ο κ. Κοσμάς.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καταλήγοντας να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων καταγράφοντας όποια προβλήματα προκύπτουν και δίνοντας άμεσες λύσεις.