«Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε»

Δεν χρειάστηκε να μείνει για πολλά λεπτά της ώρας ανοιχτό το ηλεκτρονικό σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων για το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ Αυτονομώ» στη Θεσσαλία

Και η Θεσσαλία δεν θα μπορούσε να διαφέρει με τις περιπτώσεις άλλων περιφερειών στην κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ  – Αυτονομώ». Το σύστημα άνοιξε, αλλά δυστυχώς, ο χρόνος ήταν ελάχιστος καθώς μέσα σε λίγα λεπτά, συγκεκριμένα σε μόλις 20 έκλεισε.

Με το «καλημέρα» της έναρξης της υποβολής το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν τα πρώτα προβλήματα, σύμφωνα με δηλώσεις μηχανικών στην «ΚΡΗΝΗ LIVE».

Το σύστημα παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα (π.χ. «κολλούσε» κατά την καταχώριση των στοιχείων), γεγονός που δημιουργούσε αγωνία για την έγκαιρη υποβολή αλλά και εκνευρισμό σε μηχανικούς και υποψηφίους. Ο αγώνας δρόμους συνεχιζόταν από τους μηχανικούς κατά την ολιγόλεπτη διάρκεια του συστήματος, καθώς η όλη διαδικασία βασίζεται στο «όποιος προλάβει» σε ότι αφορά το πρόγραμμα επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Κι αν πολλοί κατάφεραν να ενταχτούν ήταν τυχεροί. Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας που φαίνεται πως έμειναν εκτός και πλέον καλούνται περιμένουν το επόμενο πρόγραμμα που θα τρέξει μέσα στο καλοκαίρι.  


1 σχόλιο

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΜΠΡΑΣ
    01/02/2021 στις 22:50

    Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά γραφούμενα, με λίαν αυξητικές τάσεις, σ΄ όλη τη χώρα, αλλά και μορφές καταγγελιών για ειδικά λογισμικά εντός και εκτός χώρας, επιτήδειοι που έχουν τα λογισμικά και έναντι αδρας αμοιβής υποβάλουν – όχι αυτοί -αλλά το λογισμικό, τις αιτήσεις και που τις «τρέχουν» τις αιτήσεις σε απίστευτους χρόνους και πολλές μαζί. Δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει, ειδικούς (στον κλάδο των μηχανικών -μηχανολόγων) που ρώτησα, μου απαντήσανε πως πιθανά ισχύει, άλλοι μου απαντήσανε πως ναι ακούγεται και γράφεται αυτό συνεχώς, προγραμματιστές που ρώτησα μου απαντήσανε πως είναι σχετικά εύκολο. Διαφορετικά πως εξηγείται εν ριπή οφθαλμού να εξαφανίζονται οι πόροi; Και φυσικά ο δύσμοιρος λαός στην ”αποξω…” Τέτοια κατάντια, ο άλλος να χάνει το πρόγραμμα επειδή ξύθηκε στο κεφάλι για μισό δευτερόλεπτο και δεν έκανε κλικ, ο άλλος φώναξε το παιδί του «μπαμπά» και αφαιρέθηκε για μισό δευτερόλεπτο και δεν έκανε και αυτός κλικ, οπότε άλλος ή το «λογισμικό» τον …τάπωσε…Απίστευτη ξεφτίλα, δυσωδία, διασυρμός του απλού κοσμάκη, που έχει πραγματική ανάγκη. Ντροπή !