Οργανώνεται για τη διεκδίκηση του δήμου η Κεντροαριστερά στα χωριά της Φαρκαδόνας

003-651x390.png

Έντονο ενδιαφέρον ανθρώπων, νέων ηλικιακά για την διεκδίκηση του Δήμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Μπορεί να απέχουμε ενάμισι σχεδόν χρόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών Αρχών, ωστόσο οι προεκλογικές ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει σε ορισμένους Δήμους του νομού μας.

Κι αν η προεκλογική κουβέντα ξεκίνησε αρχικά από το Δήμο Πύλης, φαίνεται πως έπεται και συνέχεια στην προκειμένη περίπτωση στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Η εκ νέου κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θεωρείται για πολλούς πλέον δεδομένη για τον νυν δήμαρχο Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη. Βέβαια ο ίδιος μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αποφεύγοντας να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του, τονίζοντας σε παλιότερες συζητήσεις πως αναμένει να δει τι τελικά θα συμβεί με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και το νέο σύστημα «Κλεισθένης».

Βέβαια στην περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας, φαίνεται πως κυριαρχεί ενδιαφέρον κι από άλλους μεμονωμένους μνηστήρες, χωρίς ωστόσο να επισημοποιούνται οι προθέσεις, απλά να υπάρχουν κάποιες άτυπες δημόσιες παρεμβάσεις σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν στο Δήμο Φαρλκαδόνας.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΡΗΝΗ LIVE  υπάρχει  οργάνωση από το χώρο της Κεντροαριστεράς για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πρώτες ζυμώσεις ήδη ξεκίνησαν με συναντήσεις ενδιαφερομένων, κυρίως νέων και άφθαρτων αυτοδιοικητικά ανθρώπων αλλά και ατόμων που ήδη έχουν ζωηρή ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά.

Σκοπός τους είναι η σύσταση μιας δυνατής ομάδας που θα διεκδικήσει το Δήμο Φαρκαδόνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά προέρχονται κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ γίνονται ανοίγματα σε άλλους προοδευτικούς χώρους. Η ομάδα απαρτίζεται από πολίτες, επιστήμονες κι όχι μόνο από την περιοχές της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας και των Πελινναίων. Ήδη μέχρι στιγμής έπεσαν δυο προτάσεις για να τεθεί ο επικεφαλής αυτής της κίνησης. Πρόκειται για δυο ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί παλιότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά έχουν πλήρη εικόνα για τα αυτοδιοικητικά της Φαρκαδόνας. Αρκετά νέοι ηλικιακά, δυναμικοί, δραστήριοι και οι δύο επιστήμονες με λαμπρή πορεία στο επάγγελμά τους, φαίνεται πως θα αποτελέσουν μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση επικεφαλής της κίνησης.

Ήδη από τις συζητήσεις που έχουν γίνει και θα συνεχιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα θα διαφανούν πολλά μιας και οι μέχρι τώρα κινήσεις βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές ακόμη και νυν δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα δύο πρόσωπα πάντως που ενδεχομένως τεθούν επικεφαλής της κίνησης δέχονται παροτρύνσεις από ανθρώπους της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας αλλά και των Πελινναίων για να προχωρήσουν το εγχείρημα για την διεκδίκηση του Δήμου.

perifereia.gif