Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας για τον κορονοϊό

Παρέλαβε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τον οικίσκο που θα εξοπλιστεί για να υποδέχεται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προκειμένου από το φθινόπωρο να είναι καθόλα έτοιμο να αντιμετωπίσει ύποπτα κρούσματα που θα σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Μέσα σ’ αυτές τις ενέργειες που αναπτύσσει είναι και η προετοιμασία του κατάλληλου χώρου υποδοχής ύποπτων περιστατικών, προκειμένου οι εμπύρετοι ασθενείς να μην έρχονται σε επαφή με το προσωπικό και τους επισκέπτες της νοσηλευτικής μονάδας.

Στις αρχές της εβδομάδας το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας παρέλαβε τον οικίσκο, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο της νοσηλευτικής μονάδας, για να υποδέχεται ύποπτα περιστατικά. Ο οικίσκος παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά από προσπάθειες της διοίκησης, που αιτήθηκε την συγκεκριμένη κατασκευή και το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

«Παραλάβαμε τις προηγούμενες μέρες τον οικίσκο που μας παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά από σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στον κ. Μιχαλάκη. Μετά τις σχετικές εγκυκλίους που λάβαμε ήταν αναγκαία η τοποθέτηση του οικίσκου για την εξέταση ύποπτων περιστατικών. Κάτι ανάλογο συνέβη σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού με σκοπό την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών κορονοϊού.», τόνισε η διευθύντρια του ΚΥΦ κα Βιολέτα Ροκκά, η οποία στάθηκε στις περαιτέρω ενέργειες που θα αναπτυχθούν με σκοπό τον εξοπλισμό του.

Ο οικίσκος σύμφωνα με την διευθύντρια του ΚΥΦ τοποθετήθηκε στον προαύλιο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Αναμένεται σύντομα να συνδεθεί με νερό και ρεύμα ενώ θα διευθετηθούν και οι χώροι, ώστε να είναι λειτουργικός προς την εξέταση ύποπτων ασθενών με τον ιό του covid19.

Όπως εκτιμά η κα Ροκκά οι εργασίες, ώστε ο χώρος να καταστεί λειτουργικός, θα ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. Από κει και πέρα σε περιπτώσεις έλευσης ύποπτων περιστατικών, γιατρός του ΚΥΦ λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα θα μεταβαίνει στο χώρο για την εξέταση του ασθενούς. Ο γιατρός δεν θα βρίσκεται μόνιμα στο χώρο, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που υφίσταται ανάγκη. Κι αυτό γιατί το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκή για να βρίσκεται εκεί σε βάρδιες.

Στόχος της διοίκησης του ΚΥΦ αλλά και των υγειονομικών Αρχών να μην εισέλθει εντός της μονάδας κάποιο κρούσμα κορονοϊού που έθετε σε κίνδυνο το προσωπικό, τους υπόλοιπους ασθενείς αλλά τους συνοδούς που προσέρχονται στο ΚΥΦ.

Η κα Ροκκά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο μιχαλάκη για τον ενδιαφέρον που έδειξε για την παραχώρηση του οικίσκου, καθώς επίσης για την στήριξη που παρέχουν οι εκπρόσωποι της 5ης ΥΠΕ, ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης και ο υποδιοικητής κ. Ηλίας Τσιαούσης, για την ορθή λειτουργία του ΚΥΦ.

KRINI LIVE