Ουδέτερη στάση από τον συνδυασμό Μεριβάκη για τη δεύτερη Κυριακή

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» για τις εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου

   «Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  29 Μαΐου   συνάντηση του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση  Μεριβάκη  μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

   Ο συνδυασμός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εγκάρδια και δημόσια τις συνδημότισσες  και τους συνδημότες, που μας στήριξαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή.

   Είναι ένα εύσημο για όλους αυτούς που έθεσαν σαν προτεραιότητα τον τόπο τους και λειτούργησαν με Αυτοδιοικητικά κριτήρια. Έχουμε την ηθική ικανοποίηση ό,τι κάναμε έναν έντιμο αγώνα με ήθος, πολιτικό πολιτισμό και με ειλικρίνεια απέναντι στους συνδημότες μας.

   Η εβδομάδα που διανύουμε ανήκει στους δημότες και  η τελική απόφαση για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη και το βάρος του ρόλου του Δημάρχου, ανήκει αποκλειστικά στους  δημότες.

   Μετά από ολομέλεια της δημοτικής μας παράταξης αποφασίσαμε ό,τι η κορυφαία πολιτική πράξη που αφορά στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να γίνει στη λογική  των «ίσων αποστάσεων»  του κάθε πολίτη προς κάθε υποψήφιο Δήμαρχο.  

   Και είναι αυτονόητο, ό,τι η στάση μας την Κυριακή 2 Ιουνίου υπαγορεύεται από τον σεβασμό προς την προσωπική κρίση των ψηφοφόρων μας.

   Είναι δεδομένο ό,τι οι ψηφοφόροι μας δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια. Και  η φιλοσοφία της δημοτικής μας παράταξης δεν επιτρέπει σε κανένα μας, να μπει σε λογική να κατευθύνει τους ψηφοφόρους προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

    Κατά συνέπεια, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε τους ψηφοφόρους μας να συμμετέχουν στις εκλογές και με ψήφο κατά συνείδηση να στηρίξουν υποψήφιο Δήμαρχο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.    

  « Όποιος από τους δύο υποψηφίους δημάρχους και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που θα παίρνονται με γνώμονα το καλό του Δήμου μας και ισχυρό  αντίπαλο στις περιπτώσεις εκείνες  που θα εναντιώνονται στο συμφέρον του».