Παγετός: Προσοχή και λήψη μέτρων συνιστούν οι υδραυλικοί της περιοχή μας

Προσοχή στις εξωτερικές «γυμνές» σωληνώσεις, στα υδρόμετρα και τις βρύσες συνιστούν οι υδραυλικοί για να αποφευχθούν σπασίματα λόγω του παγετού που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες

Την προσοχή των πολιτών συνιστούν από αύριο το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες οι υδραυλικοί της περιοχής μας, προκειμένου να αποτραπούν ζημιές και κίνδυνοι στις σωληνώσεις ύδρευσης αλλά και θέρμανσης λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που θα επικρατήσει από αύριο Σάββατο βράδυ και θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, επιβάλλουν την προσοχή και τα μέτρα προφύλαξης για να αποφύγουμε τα χειρότερα που έχουν να κάνουν με σπασίματα στους σωλήνες, έξοδα και ταλαιπωρία.

Οι υδραυλικοί μας συνιστούν την ιδιαίτερη προσοχή στους ιδιοκτήτες οικιών αλλά και επιχειρήσεων να προφυλάξουν καλά τις εξωτερικές ακάλυπτες υδρορροές, καλύπτοντας με πανιά ή άλλα ζεστά είδη, προκειμένου να αποτρέψουν το σχηματισμό πάγου, που θα τις έθετε σε κίνδυνο. Παράλληλα συνιστούν τις βραδινές κυρίως ώρες όπου παρουσιάζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες να αφήνουν τουλάχιστον μια βρύση να τρέχει ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς όταν υπάρχει κυκλοφορία αποφεύγεται ο πάγος.

Σε περιπτώσεις παγώματος, οι υδραυλικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει οι σωληνώσεις να αφεθούν και να ξεπαγώσουν μόνες τους, όσο διάστημα χρειαστεί και να μην επιχειρηθεί «βίαιο» ξεπάγωμα με την χρήση ζεστού νερού, καθώς τότε το σπάσιμο είναι αναπόφευκτο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινούν από αύριο το βράδυ στην περιοχή μας με -1 βαθμό και θα συνεχιστούν για μία τουλάχιστον εβδομάδα με την θερμοκρασία τις βραδινές ώρες να αγγίζει έως και τους -15 Βαθμούς Κελσίου.