Παραδίδει σκυτάλη στη σύζυγό του ο Χρήστος Γιαννακός

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Πηνειάδα θα διοικείται από γυναίκα πρόεδρο και συγκεκριμένα την κα Ιωάννα Ευαγγέλου – Γιαννακού

Παραδίδει την σκυτάλη της προεδρίας του χωριού του σε δυόμιση περίπου μήνες ο Χρήστος Γιαννακός. Ο εκλεγμένος επί μια συνεχή 20ετια πρόεδρος της Πηνειάδας, ολοκληρώνει την θητεία του στις 31 Αυγούστου, αλλά η σκυτάλη δεν θα πάει μακριά. Θα δοθεί στη γυναίκα του Ιωάννα Ευαγγέλου – Γιαννακού, η οποία εκλέχτηκε πρόεδρος του χωριού στις πρόσφατες κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του χωριού, καθώς από τη σύσταση του έως σήμερα ο οικισμός δεν εκπροσωπούνταν από γυναίκα αυτοδιοικητικό που να κρατά τα ηνία του.

Αν και άπειρη η κα Ευαγγέλου – Γιαννακού, δηλώνει πλέον πανέτοιμη να ασχοληθεί με την προεδρεία του χωριού της και να ασχοληθεί με τα προβλήματα, επιδιώκοντας την ανάδειξη και την επίλυσή τους. Σαφώς βοηθό και συμπαραστάτη στην όλη προσπάθεια, αρχικά, θα έχει τον καθόλα έμπειρο αυτοδιοικητικό και σύζυγό της, Χρήστο Γιαννακό.

Η ίδια σήμερα, δηλώνει ότι η διοίκηση μιας κοινότητας από μια γυναίκα δεν διαφέρει σε κάτι από τον άνδρα. Η διάθεση μετρά, και στην περίπτωση της, χαρακτηρίζεται άφθονη. Γνώστης των προβλημάτων από το σύζυγό της βάζει τον πήχη ψηλά και σε συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους στοχεύει στο καλύτερο για το χωριό της.

Στο κοινοτικό συμβούλιο της Πηνειάδας μετέχουν παράλληλα ο νυν τοπικός σύμβουλος Θρασύμβουλος Κοντούλης, ενώ τρία ακόμη πρόσωπα εκλέχτηκαν για πρώτη φορά και θα στελεχώσουν το τετραετές συμβούλιο. Πρόκειται για τους Εμμανουήλ Εμμανουήλ, Σπυρίδων Βολιώτη και Δήμητρα Τσαρούχα.