Παράδειγμα προς μίμηση ο Ιερέας των Ταξιαρχών π. Βασίλειος Κοντοχρήστος

Σ’ αυτά τα προτερήματα θέλησε να αναδείξει μέσω του Θείου Κηρύγματος το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον εορτασμό των Παμεγίστων Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους ιερωμένους αποτελεί ο εφημέριος των Ταξιαρχών του Δήμου Φαρκαδόνας π. Βασίλειος Κοντοχρήστος. Άνθρωπος πράος, ταπεινός, με ευαισθησία και αγνή ψυχή, προσπαθεί επί σειρά ετών να φέρει τους πιστούς κοντά στο Θεό, μακριά από την αμαρτία και τα πάθη.

Σ’ αυτά τα προτερήματα θέλησε να αναδείξει μέσω του Θείου Κηρύγματος το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον εορτασμό των Παμεγίστων Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το Κήρυγμα στους πιστούς μίλησε για το μεγαλείο ψυχής του ιερέα των Ταξιαρχών, ο οποίος αποτελεί πλέον βράχο για την οικογένεια του και την πρεσβυτέρα, η οποία τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μίλησε για το πλούσιο πνευματικό έργο στην τοπική εκκλησία, αλλά και στην αγάπη να δοξάζει μέσω του ιερού Θυσιαστηρίου τον τριαδικό Θεό.

Η σεμνότητα και η ταπεινότητα του π. Βασιλείου, όπως υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος, αποτελούν μεγάλα προτερήματα για να έναν κληρικό, ο οποίος καλείται να μεταδώσει το Θείο Λόγο, οδηγώντας τους ανθρώπους στα βήματα του Χριστού.

Συνεχάρη τον ιερέα για το έργο του, για τη δύναμη ψυχής και την αγνότητα που ξεχειλίζει η ψυχή του, καλώντας να συνεχίσει το έργο του.

Με την βοήθεια του Θεού πλέον, ο π. Βασίλειος καλείται να ελαφρώσει τις ψυχές των πιστών των Πελινναίων, καθώς του ανατέθηκε το καθήκον του Πνευματικού.

ΑΞΙΟΣ πατέρα Βασίλειε.