Παρέμβαση και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το ζήτημα των θυροφραγμάτων

Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ισχυρίζονται ότι η Δημοτική Αρχή, δεν ευαισθητοποιήθηκε άμεσα ως προς την επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και κυρίως πολύτιμο νερό

Κάλεσμα προς την δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για το κλείσιμο των θυροφραγμάτων για τη συγκράτηση των νερών που θα σταθούν ωφέλιμα για την άρδευση των καλλιεργειών της Φαρκαδόνας, απευθύνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρκαδόνας», Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα.

Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής και ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας και νυν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας», Θανάσης Μεριβάκης.

Όπως αναφέρουν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι οι αγρότες της περιοχής Φαρκαδόνας εξακολουθούν να ταλανίζονται από τα χρόνια προβλήματα άρδευσης των χωραφιών τους. Θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και να κλείσουν τρία θυροφράγματα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες προκειμένου να επιτευχθεί συγκράτηση υδάτων που θα αξιοποιηθούν για την άρδευση των χωραφιών στην αμέσως επόμενη περίοδο. Από πλευρά Δημοτικής Αρχής, σημειώνουν, δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση ως προς την επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και κυρίως πολύτιμο νερό.

«Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα αυτά την Πέμπτη 30 Απριλίου και την ίδια μέρα παρεμβήκαμε τηλεφωνικά στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το ζήτημα βαίνει προς επίλυση σε διάστημα δύο ως τριών ημερών.

Σήμερα 4 Μάη δεν έχει επιλυθεί τίποτα, οι αγρότες βλέπουν να χάνεται νερό που είναι απαραίτητο για την καλοκαιρινή περίοδο και που δεν μπορεί να ανακτηθεί. Είναι αδιανόητο ότι το ζήτημα της άρδευσης των χωραφιών, σε περιοχές μάλιστα που χαρακτηρίζονται ποτιστικές, να παραμένει άλυτο πολλά χρόνια τώρα, καθώς το σύνολο των δημοτικών αρχών που εναλλάχτηκαν να έχουν αφήσει τους αγρότες της περιοχής μας παντελώς ακάλυπτους.», τονίζεται σε σχετικό κείμενο.

Σύμφωνα με τα πάγια αιτήματα που κατέθεσαν οι αγροτικοί σύλλογοι απαιτούνται επίσης συντήρηση των θυροφραγμάτων, αντικατάσταση κάποιων με μεγαλύτερα καθώς και την δημιουργία μεγαλύτερων αντλιοστασίων για τον ταχύ εμπλουτισμό των προς άρδευση υδάτων.

KRINI LIVE