Παρουσιάστηκε στη Ζηλευτή η Καραγκούνικη Φορεσιά

Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της Καραγκούνικης φορεσιάς που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ζηλευτή Τρικάλων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζηλευτής και την πρόεδρο κα Ευαγγελία Ζήση.

Στα πλαίσια λοιπόν των δραστηριοτήτων του συλλόγου παρουσιάστηκε η Καραγκούνικη φορεσιά κι άγνωστες πτυχές αυτής, αποτελώντας μια καλή ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν την ιστορία τους.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Νομού Τρικάλων κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ δίδοντας επεξήγηση με απόλυτη σαφήνεια σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις του κοινού που παραβρέθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζηλευτής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα τοπικό τραγούδι του χωριού που ερμήνευσαν οι γυναίκες του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου:

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΗΛΕΥΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 13/02/2020 η Παρουσίαση της γυναικείας Καραγκούνικης φορεσιάς στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Ζηλευτής με πρωτοβουλία της δραστήριας προέδρου του Συλλόγου Κας. Ευαγγελίας Ζήση. Η συγκεκριμένη πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου έχει το χάρισμα να ταράσσει διαρκώς τα λιμνάζοντα νερά και να αναδύει τα πολιτιστικά στοιχεία του χωριού της. Οι κάτοικοι του χωριού την ακολουθούν με ευχαρίστηση και  μαζί της έχουν αλλάξει το ρυθμό της ζωής του χωριού  που αναβαθμίζουν με σταθερά βήματα.

Στα πλαίσια λοιπόν των δραστηριοτήτων του συλλόγου η κ. Ζήση επιμελήθηκε και διοργάνωσε ένα απογευματινό παρουσίασης της Καραγκούνικης φορεσιάς. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ δίδοντας επεξήγηση με απόλυτη σαφήνεια σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις του ακροαματικού κοινού που κατέκλεισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζηλευτής. Με το πέρας της παρουσίασης τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ζηλευτής απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ και τα σπιτικά εδέσματα που τους  προσφέρθηκαν μέσα σε ένα θερμό κλίμα ικανοποίησης και ευχαρίστησης. Το πρόγραμμα έληξε με ένα τοπικό τραγούδι του χωριού που επέδωσαν οι γυναίκες του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, π. Νικόλαος Δημουλάς, π. Κωνσταντίνος Τσιακμάκης, π. Αριστείδης Τσιότρας,   τα μέλη του ΔΣ καθώς και όλοι οι υποστηρικτές του συλλόγου ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος κ. Ε. Ζήση επιφυλάσσεται για επόμενες παρόμοιες δράσεις.